Στα σημερινά πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου της Τουρκίας δεσπόζουν οι συνεχείς απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου βρέθηκε για την αποβατική άσκηση EFES, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.

«Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά. Δεν κάνω πλάκα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνω πλάκα», είναι σήμερα ο τίτλος της εφημερίδας Hurriyet, που σημειώνει : «Πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, προειδοποίησε με πολύ σκληρά λόγια την Ελλάδα που κατά παράβαση των συμφωνιών εξόπλισε τα νησιά της στο Αιγαίο: Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά, βάλε μυαλό».

Ακόμα, η εφημερίδα επισημαίνει πως η αντιπολίτευση στην Ελλάδα μιλάει για ειρήνη.

«Την ώρα που φτάνουν αλλεπάλληλες αντιτουρκικές δηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της αντιπολίτευσης έδωσε μήνυμα ειρήνης», αναφέρεται.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Sabah υπογραμμίζει πως «ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα που εξοπλίζει τα νησιά: Συμμαζέψου και μείνε μακριά από όνειρα που όπως ακριβώς έγινε πριν από ένα αιώνα, θα καταλήξεις μετανιώσεις για αυτά».

Η εφημερίδα Turkiye κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, γράφοντας: «Ο αρχιστράτηγος έβαλε τη στολή του και προειδοποίησε τελευταία φορά την Αθήνα : Ελλάδα βάλε μυαλό».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ασχολούνται περισσότερο με την κακή οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και όχι με τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.