Σους δρόμους του Λονδίνου βγήκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για να βοηθήσει στην πώληση τευχών του περιοδικού των αστέγων.

 Φορώντας το κόκκινο καπέλο και το γιλέκο της εταιρείας, ο 39χρονος πρίγκιπας- δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο- εθεάθη την Τετάρτη να πουλά το περιοδικό κοντά στο Γουέστμινστερ. Το Big Issue προσφέρει σε άστεγους και μακροχρόνια άνεργους την ευκαιρία να εξασφαλίσουν έσοδα πωλώντας τεύχη του.

 Σε ανάρτηση στο LinkedIn, που συνοδεύεται από φωτογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο συνταξιούχος αστυνομικός Μάθιου Γκάρντνερ έγραψε ότι ο γαμπρός του εντόπισε τον πρίγκιπα και απόλαυσε «μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας, ο οποίος είναι ταπεινός και εργάζεται ήσυχα στο παρασκήνιο, βοηθώντας όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

 «Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε “Δεν έχω ψιλά”. Τότε ο Γουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό μηχάνημα καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν», ανέφερε ακόμη ο Γκάρντνερ. Το γραφείο του πρίγκιπα αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την ανάρτηση, σύμφωνα με το Reuters. 

 Οι τουρίστες από τη Λιθουανία Βιτάλιους και Λάουρα Ζουικάουσκας επίσης συνάντησαν τον πρίγκιπα κατά την επίσκεψή τους στο Λονδίνο. «Αγοράσαμε το περιοδικό και είχαμε μια ζεστή συνομιλία», είπε στο BBC ο Ζουικάουσκας. «Του ευχηθηκαμε καλή τύχη και δώσαμε τα χέρια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η βασιλική οικογένεια φροντίζει τους απλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

 Σε άλλη ανάρτηση στα social media, o ταξιτζής Νιλ Κράμερ πόζαρε μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, που φορούσε την κόκκινη στολή και άλλον ένα πωλητή του Big Issue.