Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
kina
Διεθνή

Κίνα: Η δραματική επιχείρηση διάσωσης γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της (Βίντεο)

Οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των μουσώνων που έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε πολλά κρατίδια της χώρας

Σφοδρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν Κίνα, Ινδία και Μπαγκλαντές με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεκάδες να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Η κάμερα κατέγραψε τη δραματική διάσωση μιας γυναίκας στην Κίνα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της.

Οι διασώστες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας προσπαθούν να σώσουν μια γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της, από τα ορμητικά νερά. Χρησιμοποιώντας ένα σχοινί δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να καταφέρουν να προσεγγίσουν την γυναίκα. Αφού την έδεσαν με το σχοινί την τράβηξαν από το σημείο απεγκλωβίζοντάς την.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Κίνα τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού ωστόσο η ένταση των τελευταίων βροχοπτώσεων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Πάνω από 5.000 χωριά έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά και περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια στην Ινδία. «Περίπου 108 οικογένειες μένουν εδώ. Πάνω από 300 άνθρωποι παιδιά και ηλικιωμένοι είναι εδώ. Η κατάσταση είναι άθλια» δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης διάσωσης.

Οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των μουσώνων που έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε πολλά κρατίδια της χώρας. Οι αρχές με ελικόπτερα διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης στους εγκλωβισμένους.

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν όμως και το Μπανγκλαντές. Μόνο στην περιφέρεια Σίλχετ περίπου 5 εκατομμύρια κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι από τα νερά ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 122 χρόνια.