Σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Xτυπήθηκε κτίριο δίπλα σε υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας

Σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας.Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Το συγκρότημα κατοικιών επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσικό βομβαρδισμό. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί «στα ερείπια», γεγονός που σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια των εκρήξεων αυτών ή για το αν υπάρχουν απώλειες ή έχουν προκληθεί ζημιές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Κλιμένκο στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο είχε γλιτώσει από ρωσικά πλήγματα από τις αρχές Ιουνίου, επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, σημείωσαν δημοσιογράφοι του AFP.

Σώθηκε κοριτσάκι 6 ετών

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Γιάννης Ανυφαντής, οι διασώστες έβγαλαν από το κτίριο ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που είναι καλά στην υγεία του. Ένας άνδρας, πιθανότατα ο πατέρας του παιδιού, έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Πυρηνικός βομδαρισμός το Σάββατο στο Χάρκοβο

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στο Χάρκοβο, καθώς η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση ανακοίνωσε ότι Ρώσοι βομβάρδισαν πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας.