Ζωντανός μέσα από μια τεράστια πυρκαγιά στην πόλη Ταμπάρα της Ισπανίας βγήκε ο Άνχελ Μάρτιν Αρτζόνα, οποίος έσκαβε μια τάφρο σε ένα χωράφι για να βοηθήσει να σταματήσει η φωτιά που πλησίαζε την πόλη του, όταν οι πύρινες «γλώσσες» τον κάλυψαν.

Πλάνα του Reuters, τον έδειξαν να οδηγεί τον εκσκαφέα του στην βορειοδυτική Ισπανία, μέχρι τη στιγμή που οι φλόγες  άρχισαν να τυλίγουν το μηχάνημα, αναγκάζοντάς τον να τρέξει για να σωθεί.

Μέσα στην βιασύνη του να αποφύγει τις φλόγες, σκόνταψε και έπεσε, ενώ λίγο μετά συνέχισε να τρέχει, με το παντελόνι του να αρπάζει φωτιά και έναν πυροσβέστη με προστατευτικό εξοπλισμό να τον ακολουθεί.



Ο Αρτζόνα, που είναι ιδιοκτήτης μιας αποθήκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, έχοντας σοβαρά εγκαύματα μετά τη δραματική του απόδραση, δήλωσε στο Reuters ο φίλος του, μηχανικός, Χουάν Λοζάνο.

«Θα μπορούσε να είχε κάψει τα πάντα, απολύτως τα πάντα. Δεν έγινε επειδή υπάρχουν καλοί επαγγελματίες και άνθρωποι που μπορούν να μας προστατέψουν», είπε ο Χουάν Λοζάνο.