Στα δρομολόγια των τρένων του Eurostar που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο επεκτάθηκε το ταξιδιωτικό χάος στη Γαλλία, με εκατοντάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί στη Βρετανία βιώνοντας έναν εφιάλτη.

Χαοτικές σκηνές με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων κατέγραψαν οι κάμερες με την έναρξη της μεγάλης φυγής καθώς έκλεισαν για διακοπές τα σχολεία στη Βρετανία με οικογένειες παραθεριστών να περιμένουν επί ατέλειωτες ώρες εγκλωβισμένες στα οχήματά τους στο Φόλκστοουν και τα παιδιά να φορούν τις πυτζάμες τους και να βουρτσίζουν τα δόντια τους στην άκρη του δρόμου.



Το χάος ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ντόβερ με Βρετανούς οδηγούς και επιβάτες ΙΧ να αντιμετωπίζουν μια πολύωρη αναμονή έως και 21 ώρες, αποτέλεσμα έλλεψης επαρκούς προσωπικού στα γαλλικά τελωνεία, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, ενώ οι Γάλλοι απέδωσαν τα προβλήματα στην ανάγκη πρόσθετων ελέγχων λόγω του Brexit.

Η οδική κυκλοφορία αποκαταστάθηκε τελικά στο Ντόβερ, έπειτα από τις τεράστιες καθυστερήσεις των τελευταίων ημερών, αλλά η κατάσταση στην περιοχή του Φολκενστόουν παραμένει δύσκολη, με οδηγούς εγκλωβισμένους στις ουρές καθώς τμήματα του αυτοκινητόδρομου M20 μετετράπη σε χώρο στάθμευσης κάπου 600 φορτηγών που περίμεναν να περάσουν στη Γηραιά Ήπειρο.



«Πηγαίνετε αλλού διακοπές κι όχι στη Γαλλία»

Ο πρώην υπουργός Τζον Ρέντγουντ μέσω της Telegraph κάλεσε τους συμπατριώτες του Βρετανούς να επιλέξουν άλλο προορισμό για τις διακοπές τους ενόψει του χάους: «Αν η Γαλλία συνεχίζει να μπλοκάρει την είσοδο σε ανθρώπους, τότε θα πρέπει να πάνε αλλού για διακοπές. Δεν έχει πλάκα να περνάς επτά ώρες μέσα σε ένα μποτιλιάρισμα. Ευτυχώς εγώ έκλεισα για διακοπές στην Αγγλία. Πηγαίνετε κάπου, όπου θα σας καλοδεχθούν», τόνισε.