Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η φωτογράφιση και συνέντευξη του ζεύγους Ζελένσκι στο περιοδικό Vogue.

Καθώς η χώρα έχει εισέλθει στον έκτο μήνα από όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και εσχάτως πολύ πιο εντατικά και η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα, επιδίδονται σε έναν αξιοθαύμαστο και πολύ μεθοδικό αγώνα να παραμείνει το ουκρανικό ζήτημα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας ώστε να υπάρχει ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και στήριξη της κοινής γνώμης.

 Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολένα Ζελένσκα που την περασμένη εβδομάδα διοργάνωσε Σύνοδο Πρώτων Κυριών και Πρώτων Κυρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, παραχώρησε συνέντευξη για την αμερικανική έκδοση του περιοδικού.

 Η συνέντευξη συνοδεύτηκε και από φωτογράφιση με την υπογραφή της διακεκριμένης Άνι Λίμποβιτς από την οποίο δεν έλειψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



 Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμεναν

Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι το ευκταίο για το ζεύγος Ζελένσκι. Τα αρνητικά σχόλια για αυτή τη συνέντευξη πέφτουν βροχή την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται σε πολλά μέτωπα, εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όσοι παραμένουν στη χώρα βιώνουν καθημερινό τρόμο ενώ ολόκληρες πόλεις όπως η μαρτυρική Μαριούπολη έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους.

 Βολοντίμιρ και Ολένα, υπό τις οδηγίες της φωτογράφου Άνι Λίμποβιτς πόζαραν στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο πιασμένοι χέρι-χέρι. 

Οι αντιδράσεις του ελληνικού Twitter για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue

Τα αρνητικά σχόλια για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι δεν έλειψαν ούτε από τους Έλληνες χρήστες στο Twitter.

 "Ο Ζελενσκι φωτογραφήθηκε απ την Άννυ Λίμποβιτς για τη Vogue, όχι με μαχητές Ουκρανούς, όχι με πρόσφυγες Ουκρανούς, όχι με εκτοπισμένους του πολέμου Ουκρανούς, αλλά με τη σύζυγο του, τελικά οι μόνοι με ουκρανικές σημαίες θα είναι κάτι βαρεμενοι στο ελληνικό Τουητερ πλέον" .

 "Η Ουκρανία χάνει 1000 στρατιώτες κάθε μέρα, όμως ευτυχώς που ο Ζελένσκι είναι ασφαλής για να μπορεί να ποζάρει με την σύζυγο στο γαλλικό περιοδικό μόδας Vogue και να διευκολύνει την ιμπεριαλιστική ατζέντα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ" 'έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.

 "Όχι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, που να δικαιολογεί την φωτογράφιση Ζελενσκι για τη Vogue...Μην προσπαθείτε κάν, δεν υπάρχει κανένα υποθετικό κέρδος κ μήνυμα ευαισθητοποίησης για το δυτικό κόσμο κ μπλα-μπλα, είναι μια γελοιότητα μέσα σε εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις".

 "Σημείωση. Το ότι μια χώρα μπορεί να έχει γελοίο ηγέτη χωρίς επαφή με την πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να τη βομβαρδίζουν. Προσπαθήστε πχ να σκεφτείτε μια άλλη χώρα με ολοκληρωτικά γελοίο ηγέτη.... Είδατε;".

 "Η αμερικανική Vogue έχει κεντρικό θέμα και εξώφυλλο τη γυναίκα του Ζελενσκι. Έχει φωτογραφηθεί και ο ίδιος. Την ίδια στιγμή που σκοτώνονται Ουκρανοί στρατιώτες και καταστρέφεται η χώρα και σύντομα ίσως διαμελιζεται. Όνειδος."


 Σε άλλες φωτογραφίες, η Πρώτη Κυρία είναι μόνη στο αεροδρόμιο Antonov, από τα πρώτα μέρη που χτύπησαν οι Ρώσοι τον Φεβρουάριο. Τα μαλλιά της ανεμίζουν, κοιτάζει μακριά, γύρω της στρατιώτες και στο βάθος τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους.

 Η Ολένα, ως μητέρα μιας οικογένειας μιλά για την καθημερινότητά της από την έναρξη του πολέμου.