Το Gloydius lateralis είναι ένα νέο είδος φιδιού με δηλητήριο τόσο ισχυρό που μπορεί να αφήσει ανάπηρο το θύμα που θα δαγκώσει. Το νέο αυτό είδος ανακαλύφθηκε στο εθνικό φυσικό καταφύγιο Jiuzhaigou, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας.

 Το φίδι που βρέθηκε στην Κίνα, τρέφεται με μικρά θηλαστικά, όπως τα ποντίκια, και «δραστηριοποιείται τις ηλιόλουστες μέρες στην άκρη του δρόμου σε μια ζεστή, ξηρή κοιλάδα», λένε οι ερευνητές. Έχει μικρό σώμα, μεγάλα μάτια και είναι ένα σκούρο πράσινο ή καφέ χρώμα με τέσσερις σειρές από ζιγκ-ζαγκ από σκούρο καφέ.

 Σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους ανθρώπους που τεκμηρίωσε το νέο είδος στην DailyMail: «Το Gloydius lateralis είναι δηλητηριώδες. Από όσο γνωρίζουμε, όλα τα είδη του γένους Gloydius είναι. Δεν νομίζω ότι το δάγκωμα του είναι ήπιο. Τα δαγκώματα του Gloydius συνοδεύονται από πολύ πόνο και μπορεί να προκαλέσουν σωματική αναπηρία όταν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα» είπε.

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επισκέπτες του εθνικού πάρκου, οι οποίοι φτάνουν τα εκατομμύρια κάθε χρόνο, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τους διαδρόμους που έχουν κατασκευαστεί για να παραμένουν ασφαλείς. «Έχουν κατασκευαστεί διάδρομοι για τουρίστες στην περιοχή, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν από τους διαδρόμους», λένε οι ερευνητές.

 Το θετικό είναι πως το τσίμπημα του, τις περισσότερες φορές, δεν είναι θανατηφόρο.