Το πρωί της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στο Λονδίνο, καθώς φωτιά ξέσπασε στο μετρό, στον σταθμό London Bridge.

H τεράστια φωτιά, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σταθμούς London Bridge και Waterloo East.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, καθώς οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε μαγαζί κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στην οδό Union Street, στο Southwark.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δύο διαφορετικές πυρκαγιές κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge). Άλλα τρία πυροσβεστικά συνεργεία βρίσκονται στο σταθμό London Bridge, όπου έχει ξεσπάσει επίσης μια μικρότερη πυρκαγιά, προκαλώντας πυκνούς καπνούς.


Το Network Rail δήλωσε ότι τέσσερις σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κλείσει, ενώ η γραμμή Jubilee του μετρό έχει επίσης ανασταλεί εν μέρει.

Μια σιδηροδρομική αψίδα έχει καεί εντελώς και οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από πολλά κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB).

Ο διοικητής του σταθμού της LFB, Γουέιν Τζόνσον, δήλωσε: «Ο σταθμός της LFB είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά: «Η πυρκαγιά παράγει έντονο καπνό και όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιοχή συνιστάται να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους. «Τα τρένα από και προς τη Γέφυρα του Λονδίνου επηρεάζονται και πολλά κτίρια έχουν εκκενωθεί».