To πρώτο επεισόδιο της σειράς podcast της Μέγκαν Μαρκλ, στο οποίο συνομιλεί με την καλή της φίλη Σερένα Γουίλιαμς ανέβηκε την Τρίτη στο spotify.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη Σερένα Γουίλιαμς, η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο γιος της, Αρτσι, κινδύνεψε να καεί ζωντανός.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι το Σεπτέμβριο του 2019 στη Νότια Αφρική, όταν ο μικρός Αρτσι ήταν μόλις 4,5 μηνών.

Κατά την επιστροφή τους από το ταξίδι αυτό ήταν που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey», όπου η δούκισσα του Σάσεξ είχε πει ξεκάθαρα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για εκείνη στη βασιλική οικογένεια και είχε αφήσει αιχμές για προβλήματα. Λίγο αργότερα «δραπεύτευσε» με τον Χάρι στον Καναδά, υποτίθεται για να περάσουν τα Χριστούγεννα, και στις αρχές Ιανουαρίου του 2020, πλέον, ανακοίνωσαν το Megxit.

Η Μέγκαν Μαρκλ διηγήθηκε πως άφησαν τον μικρό τους γιο για ύπνο στο σπίτι όπου διέμεναν, αμέσως μετά την άφιξή τους στη Νότια Αφρική για την επίσημη περιοδεία τους, με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι να φεύγουν αμέσως για να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στην πόλη Nyanga, όπου η δούκισσα εκφώνησε ομιλία.

Διηγούμενη την ιστορία με τον Αρτσι και πώς κινδύνεψε να καεί, η Μέγκαν Μαρκλ εξήγησε ότι το παιδί της γλίτωσε επειδή έτυχε η νταντά του, με την οποία είχε μείνει πίσω ο Αρτσι στο σπίτι, να τον πάρει μαζί της όταν θέλησε να κατέβει κάτω για να πάρει ένα σνακ, ενώ φυσιολογικά θα τον άφηνε για λίγο μόνο του στο δωμάτιο μέχρι να κατέβει κάτω, να πάρει το σνακ και να επιστρέψει.

Οπως είπε η Μαρκλ, λίγη ώρα αφότου έφυγαν από το παιδικό δωμάτιο η νταντά με τον Αρτσι, η θερμάστρα τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση.

Μέγκαν Μαρκλ: Πώς ο Άρτσι κινδύνευσε να καεί ζωντανός

Κατά τη συνομιλία της με τη Σερένα Γουίλιαμς, η Μέγκαν Μαρκλ είπε για το περιστατικό: «Σε εκείνο το χρονικό διάστημα που κατέβηκε κάτω [σ.σ.: η νταντά με τον Αρτσι], η θερμάστρα στο παιδικό δωμάτιο έπιασε φωτιά. Δεν υπήρχε ανιχνευτής καπνού. Κάποιος έτυχε, απλώς, να μυρίσει καπνό στον διάδρομο, μπήκε μέσα και έσβησε τη φωτιά. Υποτίθεται ότι ο Αρτσι κοιμόταν εκεί μέσα.

»Εγώ εκείνη την ώρα εκφωνούσα μια ομιλία σε γυναίκες και κορίτσια, και την ώρα που τελείωσε η εκδήλωση και μπήκαμε στο αυτοκίνητο μάς είπαν ότι ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που μέναμε. ''Τι; Τι εννοείς;'' λέγαμε. Υπήρξε φωτιά στο δωμάτιο του μωρού.

»Γυρίσαμε πίσω. Και, φυσικά, ως μητέρα, λες "ω, Θεέ μου, τι έγινε;". Όλοι έκλαιγαν, όλοι ήταν συγκλονισμένοι. Και τι έπρεπε να κάνουμε; Να βγούμε έξω και να πάμε σε άλλη μια επίσημη εκδήλωση; Εκεί γύρισα και είπα "αυτό δεν έχει κανένα νόημα"».