Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι, τον πρώτο καιρό της σχέσης της με τον πρίγκιπα Χαρι της Βρετανίας, ένα από τα πράγματα για τα οποία δέχτηκε επικρίσεις ήταν η φιλοδοξία της, η οποία αντιμετωπιζόταν «σαν κάτι τελείως φρικτό», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος protothema.gr.

Στο πρώτο podcast της σειράς Archetypes που παρουσιάζει, η Δούκισσα του Σάσεξ εξήγησε ότι η ίδια θεωρούσε από παιδί «θετικό χαρακτηριστικό» τη φιλοδοξία, μέχρι που τελικά «έμαθε δυο τρία πράγματα» για τις ταμπέλες και τις συμβάσεις που περιορίζουν τις γυναίκες.

Στο podcast με τίτλο «Η παρανόηση της φιλοδοξίας, με τη Σερένα Γουίλιαμς», η Μέγκαν μίλησε για την επιθυμία της να «εξερευνήσει» τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί για τις γυναίκες μέσα στους αιώνες και τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία τις «τοποθετεί» σε «κουτιά» ανάλογα με τον ρόλο που περιμένει να παίξουν.

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί από κάποιους ως μια νέα αιχμή προς τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με την οποία το ζεύγος Σάσεξ έχει έρθει ουκ ολίγες φορές σε σύγκρουση τα τελευταία χρόνια. Ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και στη συνέχεια μετακόμισαν στην Φλόριντα, όπου η Δούκισσα του Σάσεξ παραχώρησε μια εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μιλώντας στην τηλεπαρουσιάστρια, η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν εκφράσει ανοιχτά ανησυχίες για το πόσο «σκούρο» θα ήταν το δέρμα του γιου τους, Άρτσι, ενώ αποκάλυψε πως είχε φτάσει κοντά στην αυτοκτονία όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

«Προσωπικά, δεν είχα ποτέ επίγνωση των αρνητικών συνειρμών πίσω από τη λέξη φιλοδοξία, μέχρι που άρχισα να βγαίνω με τον μετέπειτα άνδρα μου. Απ' ό,τι φαίνεται, η φιλοδοξία είναι ένα φρικτό, φρικτό πράγμα. Για τις γυναίκες... Από τη στιγμή που άρχισα να αισθάνομαι αυτό το αρνητικό κλίμα γύρω από τη λέξη, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω. Πλέον το βλέπω παντού, και στα εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες που παρουσιάζουν μια πιο περιορισμένη εκδοχή του εαυτού τους σε καθημερινή βάση».

Στο podcast της, η Μέγκαν εξηγεί ότι θέλει να εξερευνήσει τις «ετικέτες» που η κοινωνία βάζει στις γυναίκες, όπως «ντίβα, τρελή, σκ@λα» και να προσδιορίσει από πού πηγάζουν και γιατί έχουν διατηρηθεί τόσα πολλά χρόνια. «Φυσικά, ξέρω και εγώ κάνα δυο πράγματα για αυτές τις ετικέτες», σημειώνει η Δούκισσα του Σάσεξ, υπονοώντας πιθανώς τα μαθήματα που πήρε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας στη χώρα του συζύγου της.