Συνολικά 19 άνθρωποι διασώθηκαν από το Rocket Coaster του λούνα παρκ Southport Pleasureland και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν συγγνώμη, καθώς ένα κορίτσι τραυματίστηκε και άλλα 18 άτομα έζησαν δύσκολες στιγμές, όταν τρενάκι στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε περίπου 6 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του όταν σταμάτησε λόγω βλάβης το τρενάκι, περίπου στις 11:50 (τοπική ώρα) το Σάββατο (27/8). Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής διέσωσαν συνολικά 19 άτομα από τα βαγόνια.

Το θεματικό πάρκο είπε ότι «λυπάται για την αγωνία που προκλήθηκε» και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα. Η κοπέλα ελέγχθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το πάρκο τόνισε ότι όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί πριν ξεκινήσει η διαδρομή. «Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με βάση τις ρυθμίσεις ασφαλείας και σταμάτησε μόλις εντοπίστηκε σφάλμα», δήλωσε εκπρόσωπος του Southport Pleasureland.

«Ήταν ασφαλείς»

«Κανείς δεν κινδύνευε να πέσει από τη διαδρομή, οι άμαξες ήταν ασφαλείς στην πίστα και ο διευθυντής του πάρκου ανέβηκε αμέσως στη γέφυρα για να μιλήσει στους επιβάτες και να εξηγήσει ότι θα έβγαιναν από τη διαδρομή με ασφάλεια», διευκρινίστηκε από τους ανθρώπους του πάρκου.