Το μεσημέρι μπαίνει τέλος στο πολιτικό θρίλερ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συντηρητικών, που θα αναλάβει παράλληλα και την πρωθυπουργία της χώρας. Οι δύο διεκδικητές είναι η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ με την πρώτη να θεωρείται ως η επικρατέστερη για το «χρίσμα».

Ο νικητής ή η νικήτρια θα αναλάβει καθήκοντα την Τρίτη και αμέσως θα ταξιδέψει στη Σκωτία, για να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα ζητήσει από τον νέο ηγέτη να σχηματίσει κυβέρνηση.

Κρίσεις

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις η Τρας θα γίνει η τέταρτη πρωθυπουργός από τους Συντηρητικούς από τις εκλογές του 2015. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, η χώρα βρέθηκε σε δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων και τώρα αντιμετωπίζει μια μακρά ύφεση με τον πληθωρισμό να φτάνει στο 10,1% τον Ιούλιο.

Τι υπόσχεται

Η Τρας υποσχέθηκε να ανακοινώσει περαιτέρω βοήθεια για την προστασία των καταναλωτών μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη της εξουσίας. Επίσης, σχεδιάζει να δαπανήσει 30 δισ. λίρες για φορολογικές περικοπές μέσω έκτακτου προϋπολογισμού.

Επιπλέον, εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει τους λογαριασμούς της ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.