Επίσημα ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια για την ηγεσία της κυβερνώσας παράταξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πρώην υπουργός Άμυνας και Εμπορίου Πένι Μόρντοντ.

«Με ενθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν μια νέα αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και μια ηγεσία που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Βάζω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία – για να ενώσω τη χώρα μας, να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μας και να κερδίσω τις επόμενες γενικές εκλογές», αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο twitter.


Για να προχωρά επισήμως σε μια τέτοια ανακοίνωση, η 49χρονη Μόρντοντ θεωρεί προφανώς πως έχει εξασφαλισμένη την στήριξη τουλάχιστον 100 εν ενεργεία βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, όπως απαιτείται προκειμένου να μπορέσει να μπει κανείς ως υποψήφιος στην κούρσα για τη διαδοχή της Λιζ Τρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο νυν υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας έκανε γνωστό πως δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως ενδέχεται να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα Μπόρις Τζόνσον.

Η Πένι Μόρντοντ, ο Μπόρις Τζόνσον και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ παρουσιάζονται επί του παρόντος ως η πιο πιθανή τριάδα υποψηφίων ενόψει των εσωκομματικών ψηφοφοριών που ξεκινούν την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου.