Με μια ιδιαίτερα συναισθηματική φωτογραφία, που ανήρτησε στα social media, αποχαιρέτησε η Κάρι Τζόνσον το Νο 10 και την πρωθυπουργική κατοικία, αποχωρώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ με τον σύζυγό της και μέχρι πρότινος πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τα δυο παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρωθυπουργού δημοσίευσε μια εικόνα της οικογένειας Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένου του γιου Wilf και της κόρης της Romy, να μπαίνουν στην πρωθυπουργική κατοικία από τη γνωστή μπροστινή πόρτα «μαζί για τελευταία φορά».

Ακόμα, ευχαρίστησε το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ και του εξοχικού καταφυγίου του πρωθυπουργού, του Τσέκερς, για την καλοσύνη τους, ιδιαίτερα προς τα παιδιά.

Η κ. Τζόνσον έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: «Περνάμε μαζί την πόρτα του Νο10 για τελευταία φορά. Περιμένω ότι ο Wilf και η Romy δεν θα το θυμούνται, αλλά είχαν ένα απίστευτα ευτυχισμένο ξεκίνημα στη ζωή τους μεγαλώνοντας εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους υπέροχους ανθρώπους στην Downing Street και στο Chequers που ήταν τόσο απίστευτα ευγενικοί μαζί μας - ιδιαίτερα με τα παιδιά μας».


Η τελευταία ημέρα του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία

Η χθεσινή ήταν η τελευταία ημέρα του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο, καθώς χθες το μεσημέρι η Λιζ Τρας ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτριά του.

Σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον θα βρεθεί στη Σκωτία, για να παραιτηθεί επίσημα ενώπιον της βασίλισσας στο Balmoral.

Πριν λίγο, εκφώνησε την τελευταία του ομιλία στη Ντάουνινγκ Στριτ, εξαιρετικά νωρίς το πρωί, στις 7:30 τοπική ώρα λόγω αλλαγής στην πτήση του προς Σκωτία λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο πρωθυπουργός έμεινε στο Τσέκερς το Σαββατοκύριακο, όπου έχει εγκατασταθεί για την τελική φάση της πρωθυπουργίας του.

Τα τελευταία του καθήκοντα περιλάμβαναν μια τελευταία επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος εξήρε τον απερχόμενο ηγέτη ως «μεγάλο φίλο» και τον ευχαρίστησε για την «προσωπική του γενναιότητα».

Στη Βρετανία εκτιμούν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα κρατήσει αρκετά χαμηλό προφίλ αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του, μένοντας μακριά από το συνέδριο των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ τον επόμενο μήνα.

Ωστόσπ, υπάρχουν και οι εκτιμήσεις που λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ενταχθεί στη βιομηχανία των ομιλητών, όπως έκαναν και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι, δίνοντας ομιλίες και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Αναμφισβήτητα, η Λιζ Τρας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα από τα πιο τρομακτικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, καθώς η αντιπαράθεση με τη Ρωσία εκτοξεύει το κόστος της ενέργειας στα ύψη.