Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η περιπέτεια της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ.
Δεν πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
bakinham

Κόσμος έξω από το παλάτι

Όλα τα ΜΜΕ της Βρετανίας και πολλά από τα διεθνή έχουν στηθεί έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και μεταδίδουν ζωντανά τις εικόνες ενώ ο κόσμος συρρέει στο σημείο, μερικοί εξ αυτών και τουρίστες, προκειμένου να μάθουν τα νεότερα για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας.
kosmos_bakinham
kosmos_2_bakinham
kosmos_4_bakinham
dimosiografos_bakinham
kameres_bakinham
kosmos_3_bakinham

Έκτακτη ροή προγράμματος στο BBC - Πένθιμα ντυμένος ο παρουσιαστής

Το δίκτυο BBC ONE άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ.
Συγκεκριμένα, στις 12.39 διεκόπη η τηλεοπτική εκπομπή "Bargain Hunt" που βρισκόταν στον αέρα, προκειμένου να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ που ενημέρωνε το κοινό για την ανησυχία των γιατρών της βασιλικής οικογένειας σχετικά με την υγεία της βασίλισσας.

Από εκείνη την ώρα και μετά, το κανάλι μεταδίδει συνεχώς ειδήσεις για την υγεία της βασίλισσας, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκπομπής του BBC News, την οποία ακολούθησε το προγραμματισμένο δελτίο ειδήσεων BBC News στις 18:00.

Μάλιστα ο παρουσιαστής Huw Edwards, μάλιστα, βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα φορώντας σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC όταν πεθαίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
paroysiastis_penthos

Οι Βρετανοί πολιτικοί σπεύδουν να αγοράσουν μαύρες γραβάτες

Σε ανάλογη διάθεση και Βρετανοί πολιτικοί, που σπεύδουν να αγοράσουν μαύρες γραβάτες, οι ίδιοι ή οι βοηθοί τους.

Πάντως η Λιζ Τρας δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σκωτία σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, που δήλωσε ότι «η Βρετανίδα πρωθυπουργός εργάζεται στην Ντάουνινγκ Στριτ και έχει σειρά από συναντήσεις». «Η Ντάουνινγκ Στριτ ότι δεν γνωρίζει για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα της Βουλής των Κοινοτήτων αύριο. Αυτό είναι απόφαση του προέδρου, ωστόσο δεν γνωρίζω για καμία αλλαγή» είπε.