Ένα από τα αμέτρητα ζητήματα που προκύπτουν μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι η διαθήκη της.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν θα μάθουμε ποτέ τι προβλέπει η συγκεκριμένη διαθήκη, καθώς αυτή θα παραμείνει σφραγισμένη. Υπενθυμίζεται πως ένας Βρετανός δικαστής αποκάλυψε ότι η διαθήκη του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου θα ανοιχτεί σε 90 χρόνια.

Την ίδια ώρα όμως, ερωτηματικό αποτελεί το ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα των αγαπημένων σκύλων της βασίλισσας. Ως γνωστόν η βασίλισσα Ελισάβετ έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα άλογα αλλά και τα σκυλιά, ενώ είχε τέσσερα σκυλιά (δύο Κόργκι, ένα Ντόργκι και ένα Κόκερ Σπανιέλ) και, όπως εκτιμάται, πάνω από εκατό άλογα, πολλά από τα οποία είχε ιππεύσει για δεκαετίες, με υπερηφάνεια.

Πρακτικά όμως, δεν είναι εφικτό να αναμένουν όλα τα αυτά τα ζώα το πότε θα ανοιχτεί η διαθήκη της, διότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον θάνατο του Φίλιππου έγινε γνωστό ότι εκείνος είχε αφήσει τα δικά του στην εγγονή του, Λουίζ Ουίνδσορ, κόρη του Εδουάρδου. Μένει λοιπόν να δούμε σε ποια χέρια θα καταλήξει το πολυτιμότερο απόκτημα της βασίλισσας, τα δικά της σκυλάκια.

Όπως έγραψε και η φωτογράφος Annie Liebovitz μετά το θάνατο της Ελισάβετ, ως φόρο τιμής: «Η βασίλισσα έβγαζε καθημερινά βόλτα τα σκυλιά της… Μεγάλωσε με Κόργκι, ατρόμητα μικρά σκυλιά που είχαν ανατραφεί για να συνοδεύουν τα κοπάδια της βοσκής. Ο πατέρας της της έφερε ένα Κόργκι στο σπίτι όταν ήταν επτά ετών και έκτοτε είχε τουλάχιστον ένα -συνήθως περισσότερα- τις δεκαετίες που ακολούθησαν».

Δείτε την ανάρτηση της Annie Liebovitz