Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει οι Βρετανοί προκειμένου να αποχαιρετήσουν την επί 70 χρόνια βασίλισσά τους, με τους Λονδρέζoυς και όχι μόνοι να εξακολουθούν να συνωστίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες για το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ.

Η ουρά για να καταφέρει κανείς να μπει στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Γουέστμινστερ φθάνει τα 8 χιλιόμετρα ενώ η αναμονή τις 14 ώρες. 

«Θα γίνει παύση προσεύλεσης για έξι ώρες»

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια, μάλιστα, που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι θα γίνει παύση προσεύλεσης για έξι ώρες για να ξεμπλοκάρει κάπως το σύστημα.

Σε μια ενημέρωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού ανέφερε ότι το πάρκο Southwark, όπου τελειώνει επίσημα η ουρά για το Γουέστμινστερ είχε «φτάσει στο πικ της χωρητικότητάς του» και η είσοδος θα «διακοπτόταν για τουλάχιστον έξι ώρες».


«Μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά»

«Μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ανοίξει ξανά», ήταν η συμβουλή με την οποία έκλεινε η ανακοίνωση.

Τακτικές ενημερώσεις δημοσιεύονται στο Twitter, ενώ μια ζωντανή παρακολούθηση της ουράς είναι επίσης διαθέσιμη στο YouTube.

Η ανακοίνωση μάλιστα της κυβέρνησης προκάλεσε περαιτέρω σύγχυση μεταξύ όσων είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο πάρκο, σχετικά με το τι έπρεπε να κάνουν στη συνέχεια.



«Διαμάχη σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να παρακάμψει την ουρά»

Σημειώνεται ότι η ουρά ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ.

Την ίδια στιγμή έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να παρακάμψει την ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, αφού προέκυψε ότι βουλευτές και λόρδοι είχαν ειδική πρόσβαση.



Σήμερα τα παιδιά της Ελισάβετ - Αύριο τα εγγόνια της γύρω από το φέρετρο στο Γουέστμινστερ

Η ανακοίνωση της διακοπής της ουράς έγινε λίγο μετά την επιβεβαίωση ότι τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β' θα πραγματοποιήσουν 15λεπτη αγρυπνία στο Westminster Hall το βράδυ του Σαββάτου.

123

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Σάσεξ θα παρακολουθήσουν την αγρυπνία μαζί με έξι από τα ξαδέλφια τους. Μάλιστα, ο Κάρολος έκανε τη χάρη στον Χάρι και του επέτρεψε να φορέσει τη στρατιωτική στολή του για το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς και τα αδέλφια του, η πριγκίπισσα Αννα, ο δούκας της Υόρκης και ο κόμης του Wessex, θα πραγματοποιήσουν παρόμοια αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής.