Το στεφάνι στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι στολισμένο με λουλούδια από τους κήπους των ανακτόρων της εκλιπούσας μονάρχη, με το καθένα να έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Ειδικότερα, με ένα πλούσιο στεφάνι από λουλούδια, την κορώνα της και τη σημαία του οίκου των Ουίνσδορ, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ είχε και ένα προσωπικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, του γιου της, ο οποίος το ακολούθησε συντετριμμένος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όλα τα λουλούδια έχουν κοπεί από τους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Clarence House και του Highgrove House – όλες τις κατοικίες που αγαπούσε η βασίλισσα – και κάθε ένα από αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό.

Το στεφάνι περιλαμβάνει δενδρολίβανο, που συμβολίζει τη μνήμη, μυρτιά που κόπηκε από κλαδί της γαμήλιας ανθοδέσμης της (συμβολίζει τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο) αλλά και αγγλική βελανιδιά για να συμβολίσει τη δύναμη της αγάπης.

Επίσης, έχει φτιαχτεί και από τριαντάφυλλα, ορτανσία, ντάλιες, πελαργόνιο, σέδο και σκαμπιόζα. Είναι οικολογικά φτιαγμένο, μετά από αίτημα του βασιλιά Καρόλου και τα χρώματά του είναι χρυσό, ροζ και βαθύ μπορντό, με πινελιές λευκού, που αντικατοπτρίζουν τα βασιλικά χρώματα.



*Φωτογραφίες: Reuters