Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
melanson
Διεθνή

Γαλλία: Σάλος με τη στήριξη Μελανσόν σε στέλεχος του που χαστούκισε τη σύζυγό του

Είναι ένα από τα αγαπημένα του «παιδιά»

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την στήριξη που παρέχει ο ο Ζαν Λικ Μελασνόν στον 32χρονο Αντριέν Κατνάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα κομματικά αξιώματα και παραμένει απλός βουλευτής, καθώς παραδέχθηκε ότι χαστούκισε τη σύζυγό του, Σελίν.

 Ο Αντριέν Κατνάν μάλιστα θεωρείται ένας από υποψήφιους για να διαδεχτεί τον 71χρονο Ζαν Λικ Μελασνόν στο τιμόνι της Ανυπότακτης Γαλλίας και είναι ένα από τα αγαπημένα του «παιδιά».

  Η Σελίν, σύζυγος του Αντριέν Κατνάν έκανε την περασμένη εβδομάδα αναφορά στην αστυνομία για το περιστατικό με το χαστούκι χωρίς ωστόσο να καταθέσει μήνυση.

 «Νομίζω ότι ήθελε να καταγράψει επισήμως κάποια πράγματα ενόψει του διαζυγίου», ανέφερε ο Κατνάν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στη διάρκεια καβγά είχε «αρπάξει τον καρπό της» και της είχε πάρει το κινητό τηλέφωνο. «Για να το πάρει πίσω, όρμηξε στην πλάτη μου, εγώ ξέφυγα και χτύπησε τον αγκώνα της». Περιγράφοντας ένα προηγούμενο περιστατικό, είπε ότι «σε μια φάση ακραίας έντασης και αμοιβαίας επιθετικότητας, τη χαστούκισα. Λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτή την ενέργεια, που δεν επαναλήφθηκε ποτέ και έχω ζητήσει συγγνώμη πολλές φορές».

 Στο θέμα μπλέχτηκε και ο Μελανσον με τις αντιδράσεις να είναι πολλές. Επαίνεσε τον Κατνάν για «την αξιοπρέπεια και το θάρρος του»  (πιθανότατα γιατί υπέβαλε την παραίτησή του) και κατηγόρησε την αστυνομία και τα ΜΜΕ για εκστρατεία εναντίον του. Μια άλλη βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας, η Σοφία Σικιρού, εγκωμίασε την «ειλικρίνεια και την αυτοθυσία» του Κατνάν και ζήτησε να αφήσει ο κόσμος το ζευγάρι στην ησυχία του.