Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
elon_musk__3_
Διεθνή

Το Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ για 44 δισ. δολάρια - Κλείνει το deal

Το σίριαλ των προηγούμενων μηνών όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί, με τον ιδιοκτήτη της Tesla να βάζει στο χαρτοφυλάκιό του και το Twitter

Πιο κοντά στην απόκτηση του Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ , μετά τη νέα προσφορά που κατέθεσε για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Το σίριαλ των προηγούμενων μηνών όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί, με τον ιδιοκτήτη της Tesla να βάζει στο χαρτοφυλάκιό του και το Twitter έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων.

Η προσφορά των 52,40 δολαρίων ανά μετοχή είναι η ίδια που είχε καταθέσει προ μηνών ο Έλον Μασκ, αλλά εντέλει απέσυρε.


Επιβεβαίωση της προσφοράς

Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το Twitter, δήλωσε ότι έλαβε την προσφορά του Έλον Μασκ, σημειώνοντας πως σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία.

Ωστόσο δεν αποκάλυψε το πώς και το πότε θα γίνει αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές του Twitter σημείωσαν τεράστια αγοραστική άνοδο, μόλις έγινε γνωστή η πρόταση, φτάνοντας έως το +22%.


Στη συνέχεια, οι Αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Οι εξελίξεις γύρω από την αγοραπωλησία του Twitter, έρχονται λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, το Twitter κατέθεσε μήνυση μετά την αθέτηση της συμφωνίας εξαγοράς από τον Έλον Μασκ, με στόχο να τον εξαναγκάσει να τηρήσει τη δέσμευσή του, βάσει των όρων που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να αλλάξει στάση αναφορικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς οι νομικοί του σύμβουλοι εκτιμούν ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη δίκη.

Μάλιστα, ο μοναδικός όρος για την συνέχιση των συζητήσεων είναι να σταματήσει η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.