Αρνείται να αποχωρήσει από την τράπεζα η βουλευτής από τον Λίβανο που το πρωί μπήκε μαζί με τη συνοδεία της και απαίτησε να της δοθούν οι καταθέσεις της.

Η Σίνθια Ζαραζίρ έχει ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία για να πάρει τα 8.500 δολάρια που έχει ως καταθέσεις στην τράπεζα, τα οποία χρειάζεται για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, την οποία δεν καλύπτει η ασφάλειά της, αναφέρει μια ακτιβίστρια, η οποία βρίσκεται έξω από την τράπεζα, μαζί με αρκετό κόσμο, που πήγαν να συμπαρασταθούν στη βουλευτή.

Η βουλευτής μπήκε το πρωί στην τράπεζα συνοδευόμενη από δύο δικηγόρους και μέλη μιας ομάδας στήριξης των καταθετών.

Η κατάσταση ομηρίας των καταθέσεων των πολιτών στον Λίβανο κρατάει σχεδόν τρία χρόνια, λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Οι απόπειρες «ληστείας» από αγανακτισμένους πολίτες που εισβάλουν ακόμη κρατώντας και όπλα για να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Φουάντ Ντεμπς, ένας δικηγόρος που συνοδεύει τη βουλευτή, διαβεβαίωσε ότι αυτή δεν πρόκειται να βγει από το υποκατάστημα της τράπεζας, αν δεν λάβει τα χρήματα που ζητεί, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

«Έχουμε περάσει μερικές ημέρες πηγαίνοντας μπρος- πίσω στην τράπεζα, στην οποία έχω δώσει τα ιατρικά μου αρχεία και δεν μας απαντά. Δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο (την επέμβαση). Ήρθα για να πάρω τα χρήματά του», δήλωσε η ίδια η Ζαραζίρ.

«Σήμερα ήρθα ως απλή πολίτης, όχι ως βουλευτής. Δεν με νοιάζει τι θα σκεφθούν οι συνάδελφοί μου στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις ληστείες σε τράπεζες του Λιβάνου, δύο από τις οποίες από ενόπλους που ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.