Γοητευμένος από την Ιταλίδα πολιτικό Τζόρτζια Μελόνι είναι ο γιος του προέδρου της Ουγκάντας και προαλειφόμενος διάδοχός του, Μουχόζι Καϊνέρουγκαμπα. 

Προ ημερών, μέσω twitter, προέβη σε μια πρωτοφανή εκδήλωση θαυμασμού για την προαλειφόμενη πρωθυπουργό της Ιταλίας, ρωτώντας τους ακολούθους του τους πόσες αγελάδες θα πρέπει να προσφέρει ως γαμήλιο δώρο στη Μελόνι.

«Για τους Ιταλούς φίλους μου, αυτές είναι αγελάδες Nkore. Οι ομορφότερες αγελάδες στη Γη. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι προσφέρουν λουλούδια στα κορίτσια που τους αρέσουν. Ουδέποτε το κατάλαβα. Στη δική μας κουλτούρα προσφέρεις μια αγελάδα στο κορίτσι που σου αρέσει», έγραψε.


Και συμπλήρωσε: «Θα της έδινα 100 αγελάδες αμέσως! Επειδή είναι ατρόμητη και γνήσια!».


Ωστόσο, την εκδήλωση θαυμασμού από τον Ουγκαντέζο στρατηγό ακολούθησε κάτι που μάλλον σαν απειλή ακούστηκε: «Αν οι Ρωμαίοι αρνηθούν τις αγελάδες μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουμε τη Ρώμη. Για αυτό, θα χρειαζόμασταν μέρες».


Βέβαια, δεν ήταν αυτά τα σχόλιά του για τη Μελόνι που προκάλεσαν την οργή του πατέρα του, αλλά μια άλλη ανάρτηση του γιου του, που απείλησε με εισβολή στη γειτονική Κένυα. Ο Μουσεβένι, που κρατά τα ηνία της εξουσίας στην Ουγκάντα από το 1986, εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του γιου του, ένα 24ωρο αφότου τον απομάκρυνε μεν από την ηγεσία του στρατού ξηράς, αλλά του χρύσωσε το χάπι χρίζοντάς τον τετράστερο στρατηγό!

Στη χθεσινή ανακοίνωση ο Μουσεβένι προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα επικρίνοντας τον γιο του για ανάμειξη «στις εσωτερικές υποθέσεις αδελφών χωρών». Δικαιολόγησε, όμως, την προαγωγή του σημειώνοντας ότι υπάρχουν «άλλες θετικές συνεισφορές που έκανε ο στρατηγός» και τον αποκάλεσε «παθιασμένο παν-αφρικανιστή».