«Dey Street Books» ονομάζεται ο εκδοτικός οίκος που σύνηψε συμφωνία με την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, για τα απομνημονεύματά της. Για τους εκδότες, αυτή η συμφωνία είναι σημαντική, καθώς η ζωή της Τζέιντα, από την πληγή της αλωπεκίας, με την οποία πάσχει, τη μάχη με την κατάθλιψη, τη σχέση της με τον 2Pac, τον έρωτά της με το σύζυγό της, τις σχέσεις της εκτός γάμου, αλλά και το χαστούκι που έριξε ο τελευταίος στον Κρις Ροκ, ύστερα από ένα αστείο του τελευταίου για το πρόβλημα υγείας της 51χρονης στα Όσκαρ του 2022, είναι… περιβόλι.


Η «Dey Street Books» εξέδωσε, μάλιστα, ανακοίνωση για το βιβλίο: «Θα κυκλοφορήσουν τα ειλικρινή και συναρπαστικά απομνημονεύματα της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ. Το βιβλίο θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, τον περίπλοκο γάμο της με τον Γουίλ Σμιθ. Η Τζέιντα εξιστορεί τις ιστορίες που άντλησε κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου, αλλά καθηλωτικού ταξιδιού. Μια βόλτα στα βάθη της αυτοκτονικής κατάθλιψης και στον εορτασμό της αυθεντικής γυναικείας δύναμης».


Στο βιβλίο, όπως αναφέρεται σε άλλη ανακοίνωση, η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ θα αναφέρεται και στα παιδικά της χρόνια στη Βαλτιμόρη. Ο εκδότης, μάλιστα, μίλησε στη «Marca», και είπε το εξής: «Η Τζέιντα αφηγείται τις βασανιστικές επιλογές που αναγκάστηκε να κάνει για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της με κάθε τρόπο».

Η γεννημένη στο Μέριλαντ ηθοποιός έχει κάνει κινηματογραφική καριέρα, με σημεία αναφοράς τα «Collateral» και «The Matrix Reloaded».