Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε και εν συνεχεία φωτιά ξέσπασε σε γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής. Μάλιστα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε προσωπικά τη γέφυρα, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Ria Novosti, δεξαμενή καυσίμων έπιασε φωτιά στη γέφυρα της Κριμαίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να διακοπεί η κυκλοφορία. Βίντεο από την περιοχή δείχνουν τρένο να καίγεται και τμήματα του δρόμου να έχουν καταρρεύσει. 

Όπως έγραψε στο Telegram ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας, μια δεξαμενή καυσίμου πήρε φωτιά σε ένα από τα τμήματα της γέφυρας, με τα αίτια να διερευνώνται.

Τα ρωσικά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την είδηση ως ατύχημα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα της Κριμαίας είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, με το μήκος της να υπολογίζεται στα 19 χιλιόμετρα.
____________2022-10-08__10_21_53___


Η δήλωση για «προληπτικά πλήγματα»

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περί προληπτικών πληγμάτων στη Ρωσία, την οποία έσπευσε πάντως να ανασκευάσει.

Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησε την Παρασκευή να κατεβάσει τους τόνους, μετά τον σάλο που προκάλεσε προχθεσινή προτροπή του για «προληπτικά πλήγματα» στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC.

Διαβεβαίωσε πως αναφερόταν στην επιβολή νέων κυρώσεων, «όχι σε επιθέσεις» εναντίον της Ρωσίας.