Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 24 παιδιά ηλικίας 2 έως 3 ετών, όταν ένας πρώην αστυνομικός οπλισμένος με όπλο και μαχαίρι εισέβαλε στον παιδικό σταθμό στο Nong Bua Lamphu και άρχισε να επιτίθεται σε δασκάλους και παιδιά την ώρα που κοιμόντουσαν για μεσημέρι.

Η 3χρονη κοιμόταν με μια κουβέρτα πάνω στο πρόσωπό της

Οι γονείς της 3χρονης Paveenut Supolwong, με το παρατσούκλι Άμμι, δήλωσαν στο Reuters πως το παιδί τους κοιμόταν όταν έγινε η επίθεση. «Είμαι σε κατάσταση σοκ» δήλωσε στο πρακτορείο η μητέρα της, Panompai Sithong. «Συμμερίζομαι τον πόνο των άλλων οικογενειών… Χαίρομαι που το παιδί μου επέζησε. Είναι ένα ανάμεικτο συναίσθημα θλίψης και ευγνωμοσύνης».
FOTO_2

Η Sithong πρόσθεσε πως το παιδί της συνήθως δεν κοιμάται βαριά και είπε στο Reuters ότι πιστεύει πως «κάποια πνεύματα κάλυψαν τα μάτια και τα αυτιά της» ώστε να μην ξυπνήσει την ώρα που ο 34χρονος δράστης μαχαίρωνε και πυροβολούσε δίπλα της τα άλλα παιδιά.
FOTO_3

Δεν θυμάται τίποτα από το μακελειό στον παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης

Σύμφωνα επίσης με τους γονείς της, η 3χρονη δεν θυμάται τίποτα από την επίθεση. Την βρήκε ένας ανώνυμος αστυνομικός μέσα στην τάξη, ο οποίος την έβγαλε έξω από τον παιδικό σταθμό με μία κουβέρτα στο κεφάλι της για να μην δει τους δολοφονημένους συμμαθητές της.
FOTO_4

«Δεν είχε ιδέα τι συνέβη όταν ξύπνησε» δήλωσε ο παππούς της Somsak Srithong στο BBC όταν το πρακτορείο επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας. «Νόμιζε ότι οι φίλοι της κοιμόντουσαν ακόμα. Ένας αστυνομικός σκέπασε το πρόσωπό της με ένα πανί και τη μετέφερε μακριά από όλα αυτά τα αίματα» πρόσθεσε ο παππούς.