Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στην Αστάνα του Καζακστάν, οι χώρες του ΝΑΤΟ ενώνονται και δημιουργούν μια ομπρέλα προστασίας πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το BBC, σύμμαχοι της Ουκρανίας και μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να συνδράμουν με στρατιωτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας την εμπόλεμη χώρα.

Οπλικά συστήματα υποσχέθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία, περιλαμβάνοντας πυραύλους και ραντάρ.

Μάλιστα, και οι ΗΠΑ προέβησαν σε παρόμοια δέσμευση.

Από χθες, ένα σύστημα αεράμυνας υψηλής τεχνολογίας της Γερμανίας εστάλη στην Ουκρανία.


Το Κίεβο χαρακτήρισε «ιστορική» τη σύνοδο

Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν όπλα αεράμυνας προηγμένης τεχνολογίας στο Κίεβο, ύστερα από τους πρόσφατους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Οι δεσμεύσεις τους διατυπώθηκαν σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα 50 σύμμαχοι της Ουκρανίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Επισημαίνεται ότι το Κίεβο χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής ως «ιστορική».


Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Μικολάιβ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΝΑΤΟϊκών χωρών ότι θα δημιουργήσουν μια ομπρέλα προστασίας πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι βομβάρδισαν σήμερα το πρωί την πόλη Μικολάιβ, στα ανατολικά της Ουκρανίας.