Εντείνει την επίθεσή του κατά της Ουκρανίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς το τελευταίο 24ωρο ο βάναυσος στρατηγός του Σουροβίκιν, εξαπέλυσε πυραυλικά χτυπήματα σε 40 οικισμούς στην Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκαζε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επίθεση τη Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος της πόλης Μικολάιβ, δήλωσε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πόλη «βομβαρδίστηκε μαζικά».

«Ένα πενταώροφο κτίριο χτυπήθηκε, οι δύο επάνω όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι υπόλοιποι - κάτω από ερείπια. Οι διασώστες εργάζονται στο σημείο», σημείωσε.

Η Ρωσία στόχευσε επίσης έναν οικισμό στο Κίεβο, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά drones νωρίς την Πέμπτη, ανέφερε η διοίκηση της περιοχής μέσω της εφαρμογής Telegram.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα είπε με βάση τις πρώτες πληροφορίες ότι τα χτυπήματα προκλήθηκαν από ιρανικά μη επανδρωμένα drones, γνωστά ως «drones καμικάζι». Κρίσιμες υποδομές χτυπήθηκαν από τα drones, δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι.

Ο στρατηγός Αρμαγεδδών πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς

Πίσω από τους βομβαρδισμούς αυτούς βρίσκεται ο στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός και με το προσωνύμιο «στρατηγός Αρμαγεδδών».

Ο διορισμός του στη θέση του διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία αποτελεί μία από τις τελευταίες κινήσεις του Πούτιν και η πολιτική των μαζικών βομβαρδισμών είναι η ειδικότητά του.

Η μέθοδος του να κατακλύζει πόλεις με πυραύλους, όπως φαίνεται στην αποτρόπαια καταστροφή των συριακών πόλεων Χαλέπι και Ιντλίμπ, κατά τη θητεία του στη Συρία, δεν εκπλήσσει κανέναν που ξέρει τον Σουροβίκιν.

«Ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής των μαζικών πυραυλικών επιδρομών σε μη στρατιωτικές υποδομές», σύμφωνα με Ουκρανό εμπειρογνώμονα άμυνας. «Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ανθρώπινη ζωή», είπε ο Ολεκσάντρ Ντάνιλιουκ, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Η άνοδος του στρατηγού Σουροβίκιν στην κορυφή της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας έχει πραγματοποιηθεί πατώντας επί πτωμάτων- εκατοντάδων πτωμάτων καθώς ως βετεράνος των πολέμων στο Αφγανιστάν, στο Τατζικιστάν, την Τσετσενία και τη Συρία απέκτησε τη φήμη για τρομερή σκληρότητα και βαναυσότητα. Αυτή η σκληρότητα και βαναυσότητα φωτογραφίζεται στις δεκάδες βομβαρδισμένες ουκρανικές πόλεις.

Μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνώρισε τον Σουροβικίν ως μια από τις βασικές στρατιωτικές προσωπικότητες που χτυπούσε «αδιάκριτα» «σπίτια, αγορές, σχολεία και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης» χρησιμοποιώντας πολλά φονικά όπλα.

Πώς θα απαντήσει η Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα διαθέτει μόνο το 10% από όσα χρειάζεται όσον αφορά την αεράμυνα. Και φέρεται να δήλωσε ότι η διπλωματία δεν είναι δυνατή με ηγέτες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, αναμένοντας περαιτέρω στρατιωτική στήριξη, σύμφωνα με το Reuters.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, κράτη μέλη του ΝΑΤΟ διέθεσαν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια τη στιγμή που οι πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας έχουν εκθέσει την ουκρανική αεράμυνα, με τους μαζικούς βομβαρδισμούς θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες πολίτες.