Η Ρούμπι Γκεστ έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και η μητέρα της, Τζέιμι Λι Κέρτις, μίλησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο της Ισπανίας, Cadena SER, αποκαλύπτοντας ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της «μόνο επειδή υπάρχει».

Η τρανς κορη της σταρ του «A fish called Wanda» και του «Scream» λαμβάνει μηνύματα μίσους και η Κέρτις εξομοίωσε αυτήν την κατάσταση με το φασισμό, δηλώνοντας τρομαγμένη από το ότι ο άνθρωπος δεν έχει μάθει τίποτα από το απολυταρχικό καθεστώς: «Υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να εξοντώσουν αυτήν και ανθρώπους σαν αυτήν. Τι επίπεδο μίσους... Είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από τον φασισμό, σαν να μην έχουμε μάθει ότι το αποτέλεσμά του, είναι η εξόντωση των ανθρώπων. Αυτό είναι τρομακτικό».

Μιλώντας για τον εαυτό της στο τρίτο ενικό, είπε: «Η Τζέιμι Λι Κέρτις, λοιπόν, φοβάται και θα έπρεπε να φοβάστε κι εσείς. Και η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει φωνή και προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει. Και θα έπρεπε να το κάνετε κι εσείς. Έτσι αλλάζουμε τα πράγματα. Τα σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε γι' αυτά και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να τους δώσουμε προσοχή και να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα» συνέχισε.

Αυτήν τη συνέντευξη αναδημοσίευσε στο twitter η ακτιβίστρια Κάρλα Αντονέλι, που έγραψε Ιστορία στην Ισπανία ως το πρώτο τρανς μέλος του Κοινοβουλίου.

Η Ρούμπι γεννήθηκε αγόρι και είναι το υιοθετημένο παιδί της Τζέιμι Λι Κέρτις από το 1995, όταν και απέκτησε την Άνι με τον πρώην σύζυγό της, Κρίστοφερ Γκεστ. Τον Μάιο του 2022 η Ρούμπι παντρεύτηκε τη σύντροφό της, Κίνθια. Ήταν ένας θεματικός γάμος, εμπνευσμένος από το «Coseplay», ενώ το ζευγάρι πάντρεψε η ίδια η Κέρτις.