Η Καμίλα θα απονείμει σήμερα το βράδυ στο βόρειο Λονδίνο το Βραβείο Booker 2022, για το καλύτερο μυθιστόρημα που γράφτηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία.

Τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου θα απονείμει το βραβείο μετά από δεξίωση και δείπνο στον πολυχώρο παραστατικών τεχνών και συναυλιών Roundhouse. Είναι η πρώτη φορά που απονομή των βραβείων πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Καμίλα θα παραδώσει το βραβείο για έβδομη φορά. Η ίδια στηρίζει για πολλά χρόνια τον γραμματισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο με επισκέψεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες, καθώς και συναντήσεις με συμμετέχοντες σε σεμινάρια ανάγνωσης σε εργασιακούς χώρους και σε φυλακές για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα προγραμμάτων αλφαβητισμού ενηλίκων.

Το Πάσχα του 2020 δημοσίευσε λίστα με εννέα προτάσεις βιβλίων κατά τη διάρκεια του lockdown και τον Αύγουστο δημοσίευσε άλλες πέντε.

Οι δημοσιεύσεις της βρήκαν ανταπόκριση. Γι’ αυτό, η Καμίλα τον Ιανουάριο του 2021 δημιούργησε τον λογαριασμό «The Reading Room» στο Instagram τως διαδικτυακό χώρο για τους λάτρεις του βιβλίου.