Αν η Λιζ Τρας θέλησε να αντέξει ακόμη τέσσερις μέρες στο ύπατο αξίωμα του Ηνωμένου Βασιλείου και να μείνει έως την επόμενη Δευτέρα ένοικος του νούμερου 10 στην Ντάουνινγκ Στριτ, προκειμένου να... νικήσει το μαρούλι της «Daily Star», δεν είναι γνωστό. Το σίγουρο είναι ότι η εφημερίδα ήταν η θριαμβεύτρια, μέσω του καναλιού της στο youtube, σε αυτήν τη μάχη. 

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, περίπου στις 12:30 ώρα Ελλάδος, πόσταρε στο λογαριασμό της στο δίκτυο ένα βίντεο που απεικόνιζε ένα μαρούλι και την πρωθυπουργό και η απορία ήταν αν η Τρας θα μπορούσε να «επικρατήσει» σε ό,τι αφορά τη μακροζωία του, αφού το συγκεκριμένο λαχανικό έχει χρόνο ζωής 10 μέρες. 

Η Τρας δεν τα κατάφερε και παραιτήθηκε σχεδόν στο μισό χρόνο, δηλαδή πάνω στο πενθήμερο. Στη λεζάντα μέσα στο βίντεο, αμέσως μετά την παραίτησή της, γράφεται πια «το μαρούλι άντεξε περισσότερο από τη Λιζ Τρας». Μάλιστα, η οθόνη απεικονίζει ένα δωμάτιο, άδεια μπουκάλια με σαμπάνια και ένα κουκλάκι με περούκα που παραπέμπει στον πιθανό αντικαταστάτη της, Μπόρις Τζόνσον