Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, αναλαμβάνει από σήμερα την ηγεσία των Τόρις και κατά συνέπεια τον πρωθυπουργικό θώκο στη Μεγάλη Βρετανία.

Αφού η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας μεταβεί στον Βασιλιά Κάρολο Γ' υποβάλλοντας την παραίτησή της, ο Ρίσι Σούνακ θα διαβεί το κατώφλι των βρετανικών Ανακτόρων με τον νέο μονάρχη να του δίνει τις... ευλογίες του για να ηγηθεί της χώρας.

Για πρώτη φορά, ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών μπορεί να λάβει από σήμερα τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του. Μπορεί να εγκατασταθεί αύριο - ή ενδεχομένως ακόμη και απόψε στην πρωθυπουργική κατοικία, όπως γράφει η βρετανική Daily Mail.

Ο 42χρονος Βρετανο-ινδός διαδέχεται την πιο βραχύβια πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας και είναι ο νεότερος και ο πρώτος μη λευκός που θα αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας.

Ο 42χρονος πρώην μεγαλοτραπεζίτης είναι παντρεμένος με την πάμπλουτη Αξάτα Μέρθι με πολλούς να θεωρούν ότι η σύζυγός του διαθέτει μεγαλύτερη περιουσία από αυτή της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η οικογένεια Σούνακ διαθέτει τέσσερα πολυτελή σπίτια, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος- ρετιρέ στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, με θέα στην παραλία όπου κινηματογραφήθηκε το «Baywatch».

Αφοσιωμένος στην ιδεολογία της Μάργκαρετ Θάτσερ, με ένα πολύ καλά οργανωμένο επικοινωνιακό επιτελείο στο πλευρό του, ο Σούνακ διατυμπανίζει ότι μπορεί βελτιώσει τα οικονομικά των συμπολιτών του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Guardian», ο νέος μονάρχης επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο, και ενδεχομένως να δώσει ακόμη και σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρίσι Σούνακ

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Λονδίνο από το Σάντρινγχαμ και πιθανότατα να βρεθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα, γράφει η εφημερίδα «Guardian» επικαλούμενη τον δημοσιογράφο Κρις Σιπ του βρετανικού δικτύου «ITV».