Μια περίπτωση γυναίκας μηχανικού της NASA που αναζητά δεύτερη δουλειά για να ανταπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης έχει προκαλέσει αίσθηση. Η Kelly , δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον εαυτό της να προετοιμάζεται για μια συνέντευξη για δεύτερη δουλειά και προκάλεσε συζήτηση σχετικά με το κόστος διαβίωσης και τους μισθούς των εργαζομένων σε φημισμένες εταιρείες.

Η Kelly έχει πτυχίο χημικού μηχανικού και εργάζεται στη NASA, ανέφερε η DailyDot. Ανέβασε επίσης ένα βίντεο με τον εαυτό της να χορεύει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού της διαλείμματος φορώντας τα ρούχα εργασίας της NASA.

Η Kelly αποκάλυψε στο αρχικό βίντεο ότι έκανε αίτηση για μια δεύτερη δουλειά στην Tiffany & Co, καθώς η δουλειά της στη NASA δεν καλύπτει τα δάνεια, το ενοίκιο και τα τακτικά της έξοδα.

«Είμαι μηχανικός της NASA και κάνω αίτηση για μια θέση εργασίας στο Tiffany’s, μερικής απασχόλησης, και έχω συνέντευξη σε 40 λεπτά» ακούγεται να λέει στο βίντεο αφού έφτασε σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον για τη συνέντευξη για δουλειά.

@sexybabypartygirl Interview with the Apple store on Wednesday so we’ll seee #getreadywithme #tiffanyandco #nasa ♬ original sound - Kellyyyyy

Αργότερα, δημοσίευσε ένα βίντεο που έλεγε ότι πήρε τη δουλειά και της προσφέρθηκαν 20 δολάρια την ώρα. Το βίντεο έγινε viral, καθώς πολλοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια δουλειά στη NASA ήταν αρκετή για να τη συντηρήσει.

Η ίδια απάντησε στα σχόλια, γράφοντας: «Μου αρέσει η δουλειά μου στη NASA, πληρωνόμαστε καλά. Απλά θέλω λίγα περισσότερα χρήματα, δεν ψάχνω για νέα δουλειά πλήρους απασχόλησης, αλλά το ενοίκιο μου είναι υψηλό, έχω φοιτητικά δάνεια, έχω δάνεια αυτοκινήτου και μου αρέσει να κάνω οικονομία».

Ένα άτομο σχολίασε στα σχόλια: «Ξέρεις ότι ο καπιταλισμός μας έχει απογοητεύσει όταν ένα εξειδικευμένο άτομο με υψηλή μόρφωση που μας βοηθάει να πάμε στο διάστημα πρέπει να βρει μια δεύτερη δουλειά».

tiktok

Η Kelly απάντησε: «Βγάζω αρκετά χρήματα, αλλά θέλω να κάνω πιο διασκεδαστικά πράγματα και να μην χρειάζεται να ανησυχώ γι’ αυτά. Και επίσης, απλά έχω πολύ χρόνο αυτή τη στιγμή, οπότε δεν με πειράζει να δουλεύω λίγο περισσότερο για να μπορώ να ξοδεύω περισσότερο». Πρόσθεσε επίσης ότι προσπαθεί να βγάλει χρήματα για να επισκέπτεται περισσότερο την οικογένειά της που ζει στην Ουισκόνσιν.

Η Kelly δεν ανέλαβε τη θέση εργασίας στην Tiffany & Co αφού εξασφάλισε μια θέση μερικής απασχόλησης σε ένα Apple Store.

Ένα άλλο άτομο παραπονέθηκε: «Δηλαδή ούτε η NASA δεν πληρώνει τόσο καλά;». Κάποιος πρόσθεσε: «Αν κάποιος στη NASA χρειάζεται μια δεύτερη δουλειά, δεν έχω καμία ελπίδα για το μέλλον μου». Κάποιος άλλος έγραψε: «Ξέρω ότι όλοι σας νομίζετε ότι η NASA είναι γ@μάτη, αλλά είναι μια κυβερνητική δουλειά όπως και πολλές άλλες που δεν πληρώνουν αστρονομικά».

tiktok1

Κάποιος άλλος είπε ότι πρόκειται για αντανάκλαση του συστήματος. «Ένας μηχανικός της NASA χρειάζεται μια μερική απασχόληση στο λιανικό εμπόριο, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην παίρνουν στα σοβαρά τη μισθολογική κρίση». Ένα άτομο σχολίασε ότι αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό στην Αμερική. «Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Εργάζομαι στο λιανεμπόριο και πολλοί από τους συναδέλφους μου με μερική απασχόληση έχουν άλλες δουλειές σε μέρη όπως το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ».

Το κόστος διαβίωσης στην Αμερική είναι αρκετά υψηλό ενώ ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά τις τιμές που πληρώνει ο τυπικός καταναλωτής, είναι αυξημένος κατά 6,2% κατά το προηγούμενο έτος, καθιστώντας τον το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Οι τιμές των καθημερινών ειδών έχουν αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό, συμπεριλαμβανομένων των τιμών της βενζίνης και των προμηθειών κρέατος. Σύμφωνα με το CNN, για ένα νοικοκυριό με μέσο εισόδημα σχεδόν 70.000 δολάρια ετησίως, η αύξηση είναι 200 δολάρια το μήνα σε έξοδα διαβίωσης βάσει πληθωρισμού.