Για το «διάβολο» όπως τον αποκάλεσε της ψηφιακής πορνογραφίας μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιώντας τους νέους ιεροσπουδαστές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι η παρακολούθηση διαδικτυακού πορνό είναι κάτι κακό που κάνουν ακόμα και ιερείς και καλόγριες.

 «Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για την κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί» τόνισε μιλώντας σε φοιτητές θεολογίας τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι «κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή» και «την ιερατική καρδιά».

 «Δεν θα πω, "σηκώστε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία εμπειρία από αυτό"», είπε ο Πάπας. «Αλλά αν ο καθένας από εσάς νομίζει ότι είχε την εμπειρία ή τον πειρασμό… Είναι μια κακία που έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Επίσης ιερείς και μοναχές. Από εκεί μπαίνει ο διάβολος. Και δεν μιλώ μόνο για την ψηφιακή πορνογραφία όπως αυτή της κακοποίησης παιδιών, αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Αγαπητοί αδελφοί, δώστε προσοχή σε αυτό» κατέληξε ο Πάπας.