Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές, προειδοποίησε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ειδικότερα, σε χθεσινή του ομιλία, ο ένοικος του Λευκού Οίκου έσπευσε να τονίσει ότι «σκοτεινές δυνάμεις που διψούν για εξουσία θα μπορούσαν να επικρατήσουν στην κάλπη της 8ης Νοεμβρίου».

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε ο σύζυγος της Νάνσυ Πελόζι, Πολ, με τα όσα συνέβησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για τις απειλές στη δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επικρατήσει το κράτος δικαίου ή αν θα επιτρέψουμε στις σκοτεινές δυνάμεις και τη δίψα για να τεθούν μπροστά από τις αρχές που μας καθοδηγούσαν εδώ και καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η μεγάλη ειρωνεία για τις εκλογές του 2020 είναι ότι ήταν οι εκλογές με τις περισσότερες επιθέσεις στην ιστορία μας. Και, ωστόσο, δεν υπάρχουν εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ που να μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για τα αποτελέσματά τους. Κάθε νομική προσφυγή που θα μπορούσε να είχε ασκηθεί, κατατέθηκε. Κάθε καταμέτρηση που θα μπορούσε να είχε γίνει έγινε. Κάθε επανάληψη επιβεβαίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.