Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο 34χρονος αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης ποιμαντικής στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Thomas's Battersea δηλώνει ένοχος για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα πήγαιναν μέχρι πρότινος ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ. 

Σύμφωνα με τη MailOnline, ο 34χρονος Μάθιου Σμιθ εμφανίστηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο του Westminster Magistrates με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία σχετίζεται με τη δημιουργία και διανομή εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Οι κατηγορίες δεν αφορούν παιδιά του διάσημου βρετανικού σχολείου, η φοίτηση στο οποίο κοστίζει πάνω από 20.000 λίρες ετησίως.

Το σχολείο ενημερώθηκε στις 7 Νοεμβρίου ότι ο νέος τους δάσκαλος -ο οποίος ξεκίνησε να ασκεί τα καθήκοντά του μόλις τον Σεπτέμβριο- ερευνάται από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος.

___

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ φοιτούσαν και οι δύο στο Thomas's Battersea μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν μετακόμισαν στο Lambrook School, κοντά στο Άσκοτ. Είχαν φύγει από το ίδρυμα, τη στιγμή που προσλήφθηκε ο Σμιθ.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους γονείς των παιδιών, το σχολείο ανέφερε ότι ο ρόλος του Σμιθ τερματίστηκε αμέσως μόλις η διεύθυνση έμαθε για τις κατηγορίες.

Ο Σμιθ, με καταγωγή από το Σαουθγουόρκ, συνελήφθη την Κυριακή ύστερα από εκτεταμένη έρευνα και δήλωσε ένοχος για τη διανομή άσεμνων εικόνων παιδιών και την υποκίνηση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Η ακρόαση για την επιβολή της ποινής θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία σε δικαστήριο του Σαουθγουόρκ.

Οι διευθυντές του σχολείου προχώρησαν σε κοινή δήλωση προς τους γονείς, τονίζοντας: «Δεν υποτιμούμε ούτε για ένα λεπτό τη σοκαριστική και βαθιά ανησυχητική φύση αυτής της είδησης. Η προσοχή μας αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στους μαθητές, τους γονείς και τους συναδέλφους μας».