Ήθελε οι ενδιάμεσες εκλογές να του ανοίξουν μια λεωφόρο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024, ωστόσο τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν απογοητευτικά για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί πια και το γεγονός πως αμερικανικά ΜΜΕ που κάποτε τον «λάτρευαν», τώρα του γυρίζουν την πλάτη.

«Τρανταχτό» παράδειγμα η New York Post, του πρώην υποστηρικτή του Ρούπερτ Μέρντοχ, που τον χαρακτηρίζει «Trumpty Dumpty» (κάτι σαν… χαζούλη Τραμπ).

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι και η ατάκα του παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ που αστειευόμενος σε εκπομπή είπε πως: «το κόκκινο κύμα έμοιαζε περισσότερο με ροζ ψιχάλα».

Αλλά και το CNN δεν χαρίστηκε στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Chris Cillizza, παρουσιαστής της εκπομπής The Point του CNN, εξηγεί τι σημαίνει το αποτέλεσμα για το μέλλον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ», υπογραμμίζοντας πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα “δακτυλικά αποτυπώματα” του Τραμπ ήταν… παντού σε αυτές τις εκλογές, και όχι με τρόπο που ευνόησαν τους Ρεπουμπλικάνους. Υποστήριξε υποψήφιους σε Πενσιλβανία, Ιλινόις, Μίσιγκαν, Μέριλαντ, όλοι έχασαν με μεγάλες διαφορές».

Χαρακτηριστικό, είπε κλείνοντας, ήταν και το άρθρο της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος loser των Ρεπουμπλικάνων. Όπως αναφέρει «οι υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι που είχαν την υποστήριξη του Τραμπ έχασαν σε πολιτείες που θα μπορούσαν ξεκάθαρα να έχουν κερδίσει»