Τις μεταρρυθμίσεις άρχισε αμέσως ο Κάρολος, με το που ανέβηκε στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για αλλαγές που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, όπως είναι η απαγόρευση του φουά γκρα από όλες τις βασιλικές κατοικίες.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι γνωστό πως είναι αντίθετος στην κατανάλωση του φουά γκρα, που παράγεται με μια σκληρή και αιματηρή διαδικασία από το συκώτι πάπιας ή χήνας.

Μάλιστα, το 2008 είχε γίνει γνωστό πως ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας είχε απαγορεύσει στους σεφ στις βασιλικές του κατοικίες την αγορά ή τη χρήση του φουά γκρα για «προσωπικούς λόγους».

Ωστόσο, τώρα ο βασιλιάς Κάρολος, όπως αποκάλυψε η Peta -μια οργάνωση γνωστή για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων-, απαγορεύει το συγκεκριμένο έδεσμα και από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά και από όλες τις βασιλικές κατοικίες.


Το γεύμα της Κέιτ Μίντλετον με την Καμίλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έδεσμα φαίνεται πως είναι ένα από τα αγαπημένα της Κέιτ Μίντλετον. Η αποκάλυψη είχε γίνει από τον σερβιτόρο στο εστιατόριο Koffmann στο 5άστερο ξενοδοχείο Berkeley, όταν ακόμη η Κέιτ ήταν αρραβωνιασμένη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σύμφωνα με τον σερβιτόρο, η δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο εστιατόριο με την Καμίλα, την αδερφή της, Πίπα Μίντλετον, και την κόρη της Καμίλα, Λόρα Λοπς, το 2011.

Στο γεύμα εκείνο η Κέιτ Μίντλετον είχε παραγγείλει ένα terrine φουά γκρα, ακολουθούμενο από ψητό λαβράκι με σάλτσα μάραθου, και για επιδόρπιο ένα σουφλέ φιστικιού με παγωτό.

Η Καμίλα, πάλι, έχοντας υπόψη της τα συναισθήματα του συζύγου της -και δεδομένου ότι είχε ήδη απαγορεύσει το συγκεκριμένο έδεσμα από τις κατοικίες του- προτίμησε την ασφαλέστερη επιλογή της σαλάτας και του ψητού κουνελιού με μουστάρδα Dijon.

Κανείς δεν ξέρει, όμως, τι θα κάνει από εδώ και πέρα η Κέιτ Μίντλετον.