Προγραμματισμένη για τις 23:00 της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου, τουλάχιστον με την αναφορά δύο διπλωματών είναι η ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνικών στη Νέα Υόρκη (όπου το ρολόι θα δείχνει 16:00), μέσω βιντεοσύνδεσης, με φόντο τα νέα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Νωρίτερα, ο ίδιος ανέφερε μέσω του twitter ότι «έδωσε οδηγίες» στον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Σέρχι Κισλίτσια, να ζητήσει την κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Κισλίτσια γράφει ότι η Ρωσία «διέπραξε μια νέα τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του ουκρανικού λαού».

Λόγω των ρωσικών πληγμάτων διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο Κίεβο αλλά και σε άλλες περιοχές, μέχρι και στη γειτονική Μολδαβία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 70 πυραύλους, οι 51 εκ των οποίων καταρρίφθηκαν, ενώ χρησιμοποίησε και πέντε drones-καμικάζι.