Μεγάλη σημασία για τη βρετανική βασιλική οικογένεια έχει το επερχόμενο ταξίδι του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην Αμερική.

Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί το ονομάζουν και «βασιλικό χαστούκι» στους Χάρι και Μέγκαν.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα πετάξουν για τη Βοστώνη αύριο για ένα τριήμερο ταξίδι, το αποκορύφωμα του οποίου θα είναι η λαμπερή εκδήλωση για τα βραβεία Earthshot την Παρασκευή, την οποία κάποιοι έχουν περιγράψει ως το «Super Bowl» του πρίγκιπα.

Το «βασιλικό χαστούκι» του Γουίλιαμ και της Κέιτ

Σύμφωνα με την ιστορικό και βιογράφο Αμάντα Λούσι Φόρμαν, η επίσκεψη των Κέιμπριτζ στις ΗΠΑ είναι κατά κάποιον τρόπο «ένα βασιλικό χαστούκι» για τους Σάσεξ.

Ο βασιλικός σχολιαστής και βιογράφος Φιλ Ντάμπιερ δήλωσε στην «Daily Mail»: «Είμαι σίγουρος ότι δεν το βλέπουν ως ένα ταξίδι-αντίπαλο του Χάρι και της Μέγκαν, αλλά είναι αναπόφευκτο πως έτσι θα παρουσιαστεί. Το κύριο θέμα βέβαια είναι το βραβείο Earthshot του Γουίλιαμ. Είναι ένα σημαντικό βραβείο που αναγνωρίζει πρακτικές λύσεις για την κλιματική αλλαγή και εκείνος νοιάζεται πολύ γι’ αυτό».

Έτσι, οι Κέιμπριτζ θα προσπαθήσουν να σαγηνεύσουν την Αμερική, δεδομένου πως η σειρά «The Crown» δεν αντικατοπτρίζει και με τα καλύτερα λόγια τον οίκο των Γουίνδσορ.

 «Θα μπορούσαμε να πούμε πως η βασιλική οικογένεια, ιδίως όσον αφορά την Αμερική, είχε μια λίγο ανώμαλη πορεία τελευταία», δήλωσε ο Τζόε Λιλτ, διευθύνων σύμβουλος του «Majesty Magazine».

«Έχουν δεχθεί τεράστια ποσά κριτικής λόγω του "The Crown" και της συνέντευξης των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία δεν αντανακλά ιδιαίτερα καλά τον οίκο των Γουίνδσορ, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία όσο βρίσκονται στις ΗΠΑ να αποκαταστήσουν την ισορροπία, αν είναι δυνατόν».

Κι όσο οι Κέιμπριτζ θα ετοιμάζονται να μαγέψουν το κοινό της Αμερικής, με πλήθος εμφανίσεων για καλό σκοπό, οι Σάσεξ θα βρεθούν επίσης στο προσκήνιο, παραλαμβάνοντας το βραβείο Ripple of Hope στη Νέα Υόρκη, που διοργανώθηκε από ένα άλλο μέλος της οικογένειας Κένεντι, την κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι, Κέρι.

Πάντως, το παλάτι φροντίζει να διαρρεύσει πως οι Κέιμπριτζ είναι «ιδιαίτερα ενήμεροι» για τις κινήσεις του Χάρι και της Μέγκαν, αλλά «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».