Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας τα οχυρωμένα έργα εντός της Ρωσίας ενισχύονται την ίδια στιγμή που Ρώσοι στρατιώτες ανοίγουν χαρακώματα λόγω του φόβου ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξαπολύσει εισβολή.

Σε μια ένδειξη του πόσο άσχημα εξελίσσεται η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν «επεκτείνουν τις αμυντικές θέσεις» κατά μήκος της μεθορίου με τη βορειοανατολική Ουκρανία και «βαθιά μέσα» στην περιοχή Μπέλγκοροντ.

Στην τελευταία του ενημέρωση για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι στρατηγοί του Πούτιν ίσως προσπαθούν να ενισχύσουν τον πατριωτισμό εντός της Ρωσίας, όπου ο πόλεμος δεν είναι και τόσο δημοφιλής, εφευρίσκοντας μια απειλή εισβολής.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι η κίνηση αυτή επίσης «πιθανώς αντανακλά τη γνήσια (αλλά εσφαλμένη) πεποίθηση ορισμένων επιτελών που λαμβάνουν αποφάσεις στη Ρωσία ότι υπάρχει αξιόπιστη απειλή εισβολής ουκρανικών δυνάμεων».

Το Μπέλγκοροντ είναι μια από τις περιοχές από τις οποίες η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ τις τελευταίες εβδομάδες κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές και προκαλώντας τον θάνατο αμάχων.

Την ίδια ώρα, πολίτες στο ρωσικό λιμάνι του Ροστόφ, ανατολικά της Ουκρανίας, υπόκεινται σε στρατιωτική εκπαίδευση, μεταξύ άλλων και στον χειρισμό όπλων.