Με το βλέμμα στραμμένο στο σκάνδαλο του Qatar Gate παραμένουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενώ την ίδια ώρα η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Haren, στις Βρυξέλλες έως και τις 22 Δεκεμβρίου καθώς έλαβε προθεσμία μέχρι την απολογία της.

«Χείμαρρος» ο Τζόρτζι

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, υπήρξε χείμαρρος αποκαλύψεων κατά την προανάκριση και φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές πως «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα».

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι προέβη χθες σε μια πολύωρη κατάθεση στις βελγικές Αρχές για τα όσα γνωρίζει σχετικά με το Qatargate. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός υπερασπίστηκε τη σύντροφό του, Εύα Καϊλή.

Υπεράσπιση στην Εύα Καϊλή

Εκτός από τα χρήματα, στα έγγραφα αναφέρονται και μια σειρά από «δώρα» που φέρεται να απολάμβανε η ομάδα. Κάποια από τα στοιχεία, ωστόσο, φαίνεται πως προήλθαν από τον ίδιο τον Τζόρτζι, μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνομιλιών, στις οποίες έκανε ρητές αναφορές στο ζήτημα.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ο Τζόρτζι προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφό του, παρά τις φήμες ότι εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που τη θέλουν να αποδίδει σε εκείνον το φταίξιμο για όσα έχουν συμβεί.

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η La Repubblica, ο Τζόρτζι μετά την απολογία του φέρεται να είπε στους δικαστές «ελευθερώστε τη σύντροφό μου».

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζι για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο Qatar Gate. «Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος» προσθέτει η La Reppublica.

Ο διεθνής Τύπος για το σκάνδαλο διαφθοράς

Το σκάνδαλο διαφθοράς, που μαστίζει τις Βρυξέλλες από την προηγούμενη Παρασκευή, κάνει τον γύρο του κόσμου, με τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν συνεχώς νέες πληροφορίες για την υπόθεση.

Η εφημερίδα Corriere della Sera αποκάλυψε τη μεγάλη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με τους Βέλγους ερευνητές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δηλώσεις του Ιταλού βοήθησαν τις Αρχές να βρουν την άκρη του νήματος είτε για την επέκταση των ερευνών είτε για την επιβεβαίωση των στοιχείων που είχαν συλλέξει έπειτα από αρκετούς μήνες άκρως απόρρητων ερευνών.

Σε δημοσίευμα της La Repubblica, μάλιστα, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ο Τζόρτζι προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφό του.