Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Qatargate, στο οποίο εμπλέκεται και η προφυλακισμένη Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Η ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για το λογισμικό του «λομπίστα» Άστον Κούτσερ

Την ίδια ώρα, γερμανικό ειδησεογραφικό σάιτ αφήνει αιχμές για μια ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο έξι μήνες πριν ξεσπάσει το Qatargate.

Σε αυτή στήριζε με θέρμη ένα λογισμικό για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός Thorn, που ανήκει στον Άστον Κούτσερ και την Ντέμι Μουρ.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αμφισβήτηση του οργανισμού Thorn και της προσπάθειάς του να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο.



Τότε τα ξένα ΜΜΕ φιλοξενούσαν άρθρα με τίτλους όπως «Πώς ένας αστέρας του Χόλιγουντ κάνει λόμπινγκ στην Ε.Ε. για περισσότερη επιτήρηση».

Αφορμή της σφοδρής κριτικής ήταν μια νομοθετική πρόταση που είχε ετοιμάσει μια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχε η Εύα Καϊλή.

Ο οργανισμός Thorn των Κούτσερ και Μουρ εμφανιζόταν ως βασικός υπέρμαχος της ιδέας και παράλληλα προωθούσε ένα δικό του λογισμικό για τον εντοπισμό της κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Αυτό φαίνεται πως τους έφερε κοντά με την Εύα Καϊλή.

Στο event που διοργάνωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και η εταιρεία της αδελφή της στο Ευρωκοινοβούλιο στις 16/11/22 ο χολιγουντιανός σταρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.