Δύο «χειροβομβίδες» και μία «βόμβα» κρατά στα χέρια του ο πρίγκιπας Χάρι αντί για δώρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγα 24ωρα μετά το νέο έτος.

Σε συνέντευξη του στο βρετανικό ITV και στον Τομ Μπράντλι, ο Χάρι για πρώτη φορά φαίνεται να λέει πως θα ήθελε να είχε συμφιλιωθεί με την οικογένεια του.

«Θα ήθελα να είχα τον πατέρα πίσω. Θα ήθελα να είχα τον αδελφό μου πίσω», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης, ωστόσο, που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο πρίγκιπας συνεχίζει να κατηγορεί το παλάτι για τις δικές του επιλογές.

 «Δε χρειαζόταν να γίνουν έτσι τα πράγματα. Με τις διαρροές και τις στημένες ειδήσεις. Θέλω μια οικογένεια, όχι έναν θεσμό. Νιώθουν ότι είναι καλύτερο να μας παρουσιάζουν σαν τους κακούς. Δεν έχουν δείξει καμία πρόθεση συμφιλίωσης», σχολίασε.

Την άλλη Κυριακή ο Χάρι θα εκτοξεύσει και δεύτερη χειροβομβίδα, δίνοντας συνέντευξη στην εκπομπή του CBS, 60 λεπτά με τον Άντερσον Κούπερ. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση: «Ήθελες να μείνεις στην Καλιφόρνια, ήθελες να αποχωρήσεις από το θεσμικό ρόλο σου στο παλάτι.Γιατί του έδωσες τόση δημοσιότητα;».

«Κάθε φορά που πήγαινα να το κάνω ιδιωτικά υπήρξαν διαρροές ή στημένες ιστορίες εναντίον μου και εναντίον της γυναίκας μου», ήταν το σχόλιο του Χάρι.

 Και οι δύο συνεντεύξεις θα μεταδοθούν μόλις δύο μέρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου – βόμβα με τον τίτλο « Εφεδρικός».

 Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι αμέσως μετά το ντοκιμαντέρ του Netflix αναμένεται να προκαλέσει την οριστική ρήξη με το παλάτι, ενώ την ίδια στιγμή φήμες λένε ότι αντίστοιχη βιογραφία ετοιμάζει και η Μέγκαν Μαρκλ.