Τα στελέχη του Spotify «κουφάθηκαν» με τις προτάσεις του πρίγκιπα Χάρι, καθώς τις θεώρησαν ουτοπικές και τρελές. Αυτός, σύμφωνα με το Bloomberg, ίσως να ήταν και ο βασικότερος λόγος που απέλυσαν τον Βρετανό γαλαζοαίματο και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε προτείνει στο Spotify να κάνει μια σειρά από συνεντεύξεις με τεράστιες προσωπικότητες του πλανήτη, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο πάπας Φραγκίσκος.

Αυτά ακούστηκαν καλά αρχικά στα αυτιά των στελεχών του Spotify, αλλά στη συνέχεια ο πρίγκιπας Χάρι τους… «κούφανε» τελείως. Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου ήθελε όμως αυτές οι συνεντεύξεις να έχουν ως κεντρικό θέμα την παιδική τους ζωή, το μεγάλωμά τους και τα… παιδικά τους τραύματα.

Και αυτό ακούστηκε τρελό στην διοίκηση του Spotify, καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται με τίποτα οι άνθρωποι αυτοί να καθίσουν να μιλήσουν στον πρίγκιπα Χάρι για τα παιδικά τους τραύματα. Είχε επίσης και μια άλλη ιδέα, για μια εκπομπή με επίκεντρο την πατρότητα. Μια άλλη θα αντιμετώπιζε επεισόδιο προς επεισόδιο μεγάλες κοινωνικές συζητήσεις, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τη θρησκεία.

Για τη συνέντευξη με τον πάπα Φραγκίσκο, πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι - σύμφωνα με το Bloomberg - είχε πιο νορμάλ προσδοκίες και απαιτήσεις, καθώς ήθελε να μιλήσει μαζί του για τη θρησκεία.

Η ακύρωση της συμφωνίας

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά την ακύρωση της συμφωνίας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το Spotify ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο γίγαντας streaming και η εταιρεία παραγωγής των Σάσεξ, η Archewell Audio, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη αναφέροντας πως «συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν τους δρόμους τους και είναι περήφανοι για τη σειρά που φτιάξαμε μαζί».

Μετά από αυτό, ήρθαν στο φως και άλλες λεπτομέρειες. Ο Μπιλ Σάιμονς, επίσης παραγωγός podcast στο Spotify, αποκάλεσε το ζευγάρι «απατεώνες» και αναφέρθηκε σε ένα παράλογο τηλεφώνημα στο Zoom που είχε κάποτε με τον πρίγκιπα Χάρι για πιθανές ιδέες για podcast, για το οποίο, όπως είπε στους ακροατές του, είναι μία από τις «καλύτερες ιστορίες» του. Ωστόσο, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Πηγαίνοντας μερικά χρόνια πίσω, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των Σάσεξ και του Spotify, ο Χάρι και η Μέγκαν υποσχόταν πως «θα παράγουν και θα φιλοξενούν podcasts» (στον πληθυντικό), και πως η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2021. Τελικά, η σχέση απέδωσε μόνο μία σεζόν, με την Μέγκαν Μαρκλ να είναι η μόνη παρουσιάστρια.

Τους τρέλανε όλους στο Spotify

Η πρακτικότητα αυτών των ιδεών έκανε αίσθηση στους παραγωγούς του Spotify, δεδομένου ότι άνθρωποι όπως ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σπάνια δίνουν εκτενείς συνεντεύξεις για τα θέματα για τα οποία είναι παθιασμένοι - πόσο μάλλον για την ανατροφή τους και τα προσωπικά παιδικά τους τραύματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κανένα podcast από τον πρίγκιπα Χάρι δεν υλοποιήθηκε ποτέ.