Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήρθαν στα χέρια για τη Μέγκαν Μαρκλ, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Χάρι στο βιβλίο του. Αφορμή για τον άγριο καυγά, ήταν οι βαριές κουβέντες που είπε ο μεγάλος αδελφός για τη Μέγκαν και η προσπάθεια του Χάρι να την υπερασπιστεί.

Πιάστηκαν στα χέρια

Ο άγριος καυγάς ανάμεσα στα δύο αδέλφια έγινε στην κουζίνα του σπιτιού του Χάρι στο Παλάτι του Κένσινγκτον το 2019. Ο Ουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν δύσκολη, αγενή και σκληρή. Ο Χάρι υπερασπίστηκε τη γυναίκα του, λέγοντας στον Ουίλιαμ πως απλά παπαγαλίζει τις κατηγορίες του Τύπου εναντίον της και του είπε να πιει λίγο νερό για να συνέλθει. Τότε ο Ουίλιαμ βγήκε εκτός εαυτού.

 «Άφησε κάτω το νερό, με έβρισε και μετά μου επιτέθηκε. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, έσπασε το μενταγιόν μου και με έριξε στο πάτωμα. Έπεσα επάνω στο μπολ του σκύλου που έσπασε στη μέση μου και τα κομμάτια του με έκοψαν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος. Μετά σηκώθηκα και του είπα να βγει έξω».

 Ο Ουίλιαμ έφυγε αλλά επέστρεψε μετά από λίγο μετανιωμένος.

 Ουίλιαμ: Δεν είναι ανάγκη να πεις στην Μέγκαν τι έγινε.

 Χάρι: Τι; Ότι μου επιτέθηκες;

 Ουίλιαμ: Δεν σου επιτέθηκα Χάρολντ.

 Σε συνεντεύξεις ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του, ο Χάρι αντικρούει τις κατηγορίες πως βγάζει τα άπλυτα της οικογένειας στη φόρα.

 Στο βιβλίο των 146 σελίδων με τίτλο «Spare», δηλαδή «Αναπληρωματικός», ο Χάρι υποστηρίζει ότι ο πατέρας του είπε στη μητέρα του Νταϊάνα όταν τον έφερε στον κόσμο:

 «Υπέροχα. Μου έδωσες έναν διάδοχο και έναν αναπληρωματικό, έγινε η δουλειά μου».

 Στην κηδεία του παππού τους Φίλιππου, ο Κάρολος στάθηκε ανάμεσα στους δυο οργισμένους γιους του και τους είπε:

 «Σας παρακαλώ αγόρια. Μην κάνετε μίζερα τα τελευταία χρόνια της ζωής μου».

 Μετά από όλα αυτά, θα πάει ο Χάρι στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του να στέφεται Βασιλιάς;

 «Πολλά μπορεί να γίνουν μέχρι τότε. Όμως η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Πρέπει να συζητηθούν πολλά. Ειλικρινά ελπίζω ότι θέλουν να καθίσουν και να συζητήσουν».

 Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 16 γλώσσες και η αμοιβή του Χάρι είναι 20 εκατομμύρια δολάρια.

 Αποκαλύψεις «φωτιά»

Σε άλλα αποσπάσματα του βιβλίου του, ο Χάρι γράφει ότι ο πατέρας του Κάρολος συνήθιζε να κάνει κακόγουστα αστεία με διάφορες αφορμές καταλήγοντας με το ερώτημα «ποιος ξέρει αν είμαι ο αληθινός πατέρας σου;» την εποχή που κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Χάρι ήταν καρπός του έρωτα της Νταϊάνα με τον αξιωματικό του ιππικού Τζέιμς Χιούιτ.

 Για το ότι ντύθηκε ναζί σε ένα πάρτι το 2005, ο Χάρι γράφει πως είχε να διαλέξει ανάμεσα στις στολές πιλότου και ναζί. Ρώτησε τον Γουίλιαμ και την τότε φίλη του Κέιτ Μίντλετον ποια στολή να προτιμήσει και του είπαν του ναζί. Και όταν τον είδαν έσκασαν στα γέλια. Τότε ο Χάρι ήταν 20 ετών.

 Για τη σημερινή βασιλική σύζυγο Καμίλα, που μαζί με τον αδελφό του Ουίλιαμ ικέτευαν τον πατέρα τους Κάρολο να μην την παντρευτεί μετά τον θάνατο της Νταϊάνα γιατί φοβόντουσαν ότι θα ήταν κακιά μητριά, λέει ότι ο βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη, όμως η πρώτη συνάντηση με την Καμίλα ήταν «σαν να μου έκαναν ένεση», γράφει ο Χάρι

 Για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι, που ήταν πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι, λέει πως σκότωσε 25 αντάρτες Ταλιμπάν, ότι δεν τους θεωρούσε ανθρώπους αλλά πιόνια που έβγαλε από την σκακιέρα.