Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο Αμερικανός βουλευτής Mike Rogers χρειάστηκε να συγκρατηθεί από έναν συνάδελφό του, αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή Matt Gaetz κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης 14ης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής (6/1).

Ο Mike Rogers, ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Κέβιν Μακάρθι, στην υποψηφιότητα του βουλευτή της Καλιφόρνιας για την προεδρία της Βουλής, χρειάστηκε να συγκρατηθεί από τον βουλευτή Richard Hadson, καθώς είχε μια θυμωμένη αντιπαράθεση με τον Matt Gaetz τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή από τη Φλόριντα.

Ένας βουλευτής όρμησε σε έναν άλλον -«Μείνετε πολιτισμένοι»

Ο Rogers όρμησε προς τον Gaetz αφού ο Κέβιν Μακάρθι τελείωσε τη συνομιλία του με τον βουλευτή της Φλόριντα, ο οποίος απέφυγε να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.

Το NBC News ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Rogers έφυγε αμέσως για την γκαρνταρόμπα για να δροσιστεί. Ο βουλευτής της Καλιφόρνια ήταν απογοητευμένος επειδή ο Gaetz θα κρατούσε μία θέση στην υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ίδιος ήταν έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της πλήρους επιτροπής.

Ο Μακάρθι δήλωσε αργότερα ότι «σε κανέναν δεν υπόσχεται τίποτα», όταν ρωτήθηκε αν υποσχέθηκε στον Gaetz μία θέση υποεπιτροπής, ανέφερε το ABC News.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ψήφισε παρών

Ο Gaetz ψήφισε «παρών» στη 14η ψηφοφορία που έχασε ο Μακάρθι στην υποψηφιότητά του για την προεδρία. Η 14η ψηφοφορία έληξε χωρίς ο Κέβιν Μακάρθι να γίνει πρόεδρος -αυτή τη φορά μόλις μία ψήφο μακριά από την εκλογή του.

Στη συνέχεια ο Μακάρθι εμφανίστηκε να μιλάει με τον Gaetz και αποχώρησε όταν ο Rogers όρμησε στον Gaetz πριν συγκρατηθεί από τον Hudson. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μακάρθι γύρισε και επέστρεψε στο διάδρομο προς το μέρος όπου καθόταν ο Gaetz. Καθώς ο Μακάρθι μιλούσε με τον βουλευτή Patrick McHenry, ακούγεται κάποιος να χτυπάει ένα σφυρί ενώ μια γυναίκα λέει: «Μείνετε πολιτισμένοι».

Λευκός καπνός στη 15η ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Καθώς ξεκινούσε η 15η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου, ο βουλευτής Dean Phillips, αναφέρθηκε στο περιστατικό πριν από την ομιλία του για την υποψηφιότητα του βουλευτή Hakkem Jeffries, όπως μετέδωσε το NBC News. Στη συνέχεια ο Phillips προέτρεψε έξι Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν τον Jeffries για πρόεδρο για να «τελειώσει αυτή η ανοησία», μετέδωσε το ίδιο μέσο.

Ωστόσο, η 15η ψηφοφορία κατέληξε στην εκλογή του Μακάρθι ως πρόεδρο. Έλαβε 216 ψήφους έναντι 212 του Jeffries, ενώ άλλοι έξι ψήφισαν «παρών».

Ο Gaetz ψήφισε «παρών» στην 15η ψηφοφορία. «Χαίρομαι που τελείωσε», ανέφερε το ABC ότι ο Gaetz είπε καθώς αποχωρούσε από το βήμα της Βουλής. Ο Rogers είχε προηγουμένως «υποσχεθεί» να απαγορεύσει σε όποιον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή δεν ψηφίσει τον Μακάρθι για πρόεδρο, να συμμετέχει σε επιτροπές.

Η ένταση στην Βουλή των Αντιπροσώπων συνέβη, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι που αναμένεται να ηγηθούν των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν ότι το αδιέξοδο βλάπτει την εθνική ασφάλεια, όπως μετέδωσε το Associated Press.