Νέα σελίδα γυρίζει από σήμερα Κυριακή 8/1  η εκκλησία της Κύπρου, με την ενθρόνιση του 76ου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, κ.κ. Γεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε με τον πλέον επίσημο τρόπο τα καθήκοντά του, ενώπιον κλήρου και λαού.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι, αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Στην τελετή έδωσαν το παρόν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και αντιπρόσωποι της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κατήλθε στις 16:00 από την Αρχιεπισκοπή προς τον Καθεδρικό Ναό εν πομπή. Της πομπής προπορεύονταν οι ψάλτες, τα εξαπτέρυγα, ο σταυρός και κατά σειράν οι κληρικοί, Διάκονοι, Αρχιμανδρίτες, ηγούμενοι, Αρχιερείς, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος, και πίσω ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Στον ναό έψαλαν τα νενομισμένα τυπικά και ο νέος Αρχιεπίσκοπος ενδύθει στο μέσο του ναού με τον κόκκινο μανδύα και του δόθηκε ένα δεύτερο εγκόλπιο, αυτό που φοράει στο στήθος μαζί με το σταυρό. Ακολούθως υπέγραψε, αφού αναγνώστηκε η Πράξις της Συνόδου Ενθρονίσεως από τον Αρχιγραμματέα, με κόκκινο μελάνι, από το ιστορικό μελανοδοχείο του Αρχιεπισκόπου Εθνομάρτυρα Κυπριανού.