Αντιμέτωπος με περίεργες και άβολες ερωτήσεις ήρθε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συζήτησης με παιδιά από την «La Papotin», μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο φροντίδας για νεαρούς με αυτισμό.

Η ερώτηση που ξεχώρισε και έχει γίνει viral είχε να κάνει με τη σχέση του Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, με τον «άτυπο δημοσιογράφο», όπως τον χαρακτηρίζει το Associated Press, να ζητά από τον Γάλλο πρόεδρο να τη διαβάσει ο ίδιος, νιώθοντας συστολή για το περιεχόμενό της.

«Είναι ο πρόεδρος. Θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του», διάβασε την ερώτηση για τη σύζυγό του ο Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπριζίτ Μακρόν ήταν μητέρα τριών παιδιών και 24 χρόνια μεγαλύτερή του, όταν γνωρίστηκαν στο λύκειο όπου εκείνος ήταν μαθητής και εκείνη καθηγήτρια, πριν τελικά να παντρευτούν, το 2007.

«Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου», απάντησε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών», πρόσθεσε, με τους παρισταμένους να ξεσπούν σε γέλια και να σχολιάζουν ότι ήταν μια απάντηση για να ξεγλιστρήσει και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει γελώντας ότι «ήδη διαστρεβλώνετε τις απαντήσεις μου».

Ο Μακρόν ρωτήθηκε και αν έχει αρκετά χρήματα, με τον ίδιο να απαντά ότι ως πρόεδρος της Γαλλίας εισπράττει λιγότερα χρήματα απ' ό,τι όταν εργαζόταν ως τραπεζίτης.

Οι δημοσιογράφοι της «La Papotin» ρώτησαν, επίσης, τον Μακρόν για τη φιλία, με τον ίδιο να απαντά «δεν είναι η καλύτερη δουλειά να έχεις πολλούς φίλους».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Εμανουέλ Μακρόν ρωτήθηκε και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και απάντησε ότι «όταν τον συναντάς, δεν είναι δυσάρεστος. Αυτό είναι το παράδοξο».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε τα συγχαρητήριά του για τις ερωτήσεις που δέχθηκε, λέγοντας ότι «με οδήγησαν σε δρόμους που δεν είχα υπάρξει ποτέ σε άλλες συνεντεύξεις με άλλους δημοσιογράφους».