Οι λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι που είχε «παγώσει» το δικαστήριο του Μπέργκαμο τον Δεκέμβριο βρίσκονται ακόμα υπό κατάσχεση για την εμπλοκή του στο Qatargate. Πρόκειται για 247.000 ευρώ που κατασχέθηκαν ύστερα από σχετικό αίτημα των βελγικών αρχών.

Ακόμη, η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Παντσέρι, ότι το αίτημα και η απόφαση κατάσχεσης παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, δεν έγινε δεκτή.

Υπάρχουν 240.000 ευρώ

Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Εξελίξεις ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν τόσο με την σύζυγο όσο και την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι. Η ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσισε, ότι η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι πρέπει να εκδοθεί, ή πιο σωστά να παραδοθεί στις βελγικές αρχές.

Η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, 68 ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Βρυξελλών, όχι μόνον  γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, αλλά φέρεται να δέχθηκε και ακριβά δώρα από πρέσβη του Μαρόκου. Όπως έγινε γνωστό, η ιταλική δικαιοσύνη, θα εξετάσει το ανάλογο βελγικό αίτημα έκδοσης και για την κόρη του Παντσέρι.